F.T.
La un număr de 28 de sancţiuni contravenţionale aplicate în urma a aproape şase mii de controale efectuate de către personalul Direcţiei Silvice Prahova, în primul trimestru al acestui an, se mai poate vorbi despre «furt ca-n codru»?
Nu!
Cât timp în perioada 1 ianuarie – 30 iunie a.c., doar 11 metri cubi nu au putut fi justificaţi de către pădurari ( este vorba despre volumul de masă lemnoasă furată, autorii fiind neidentificaţi), se mai poate scrie că nu este bine gestionat fondul forestier prahovean?
În niciun caz!
Cifrele mai sus menţionate ne-au fost furnizate de către ing. Ovidiu Ştefănescu, şef compartiment «Pază» din cadrul Direcţiei Silvice Prahova.
Iar apropo de cantitatea mai sus menţionată, de 11 metri cubi, în valoare de nici trei mii de lei, mai trebuie menţionat faptul că este, într-adevăr, «o problemă» atunci când, în urma unei inspecţii de fond, se constată o lipsă de 20 de metri cubi sau 50 de metri cubi într-un an!
Or, în condiţiile în care sunt nouă ocoale silvice şi 150 de cantoane în Prahova, mai poate cineva afirma că angajaţii Direcţiei Silvice Prahova nu-şi fac meseria?
Iar, nu!
În plus, tot potrivit ing. Ovidiu Ştefănescu, a mai fost amendat cu 2.000 de lei şi proprietarul unei stâne, pentru «păşunat abuziv».
Cu alte cuvinte, intraseră oile-n pădure!
Tot în primul semestru al anului, au fost constatate 78 de infracţiuni, volumul ilegal tăiat fiind de 204 metri cubi, iar valoarea acestora- 106.000 de lei.
Rezumând: managementul Direcţiei Silvice Prahova este – dacă ne este permisă o părere – tot mai performant.
Argument? Cifrele mai sus menţionate!
Nu în ultimul rând, să amintim că la nivelul instituţiei vorbim despre personalul silvic care îşi face meseria cum ştie mai bine.
Şi ştie!