„Lupii” n-au reușit să-și valorifice avantajul terenului propriu la debutul în noua stagiune, remizând în compania nou-promovatei Gloria Buzău. Un meci fără goluri și cu un penalty ratat de către Gicu Grozav, în minutul 58, ”blestemul” penaltiurilor ratate la debutul de sezon fiind ”la datorie”.

Petrolul n-a avut parte de startul dorit în campionat, rămânând doar cu un punct după confruntarea cu Gloria Buzău. O partidă pe care „galben-albaștrii” au controlat-o, dar în care n-au avut și inspirația necesară pentru a converti dominarea teritorială și a puncta, astfel, pe tabela de marcaj, marea problemă a celor două echipe fiind capitolul ”șuturi pe poartă”, unde raportul a fost mediocru: 2-1, canicula punându-și și ea serios amprenta pe joc, unul din categoria celor nespectaculoase, anoste, ale începutului de sezon.
Vecinii de județ au intrat un pic mai bine în meci, au avut o primă șansă la șutul din careu al lui Matos (11), respins de către Zima, dar mai apoi, treptat, jocul s-a mutat către careul lui Greab. Bratu (45) l-a pus la încercare pe goalkeeperul oaspeților cu un șut din marginea careului mare, deturnat în corner, Berisha (52) a reușit să trimită în plasă, dar golul a fost anulat pentru o poziție de ofsaid, iar cinci minute mai târziu kosovarul a obținut și un penalty, după ce a fost faultat de către Călin. A executat Gicu Grozav (58), noul „căpitan” al „găzarilor”, puternic, în stânga portarului, dar… pe lângă bară, și tabela a rămas, astfel, nemodificată.

Final cu doi debutanți
Ultimele minute ale jocului cu Gloria nu au adus golul izbăvitor, dar, ca o consolare, au propus două debuturi pe prima scenă a unor tineri petroliști. Astfel, Cătălin Tolea (21 ani) a intrat pe teren în minutul 81 și a avut câteva incursiuni curajoase, fiind și autorul unui șut periculos prins de către Greab (82), iar David Ilie (19 ani), un produs 100% al Centrului de Copii și Juniori al Petrolului, a bifat primele sale cinci minute în primul eșalon.
Altfel, de consemnat faptul că Petrolul a abordat confruntarea cu opt jucători care îndeplinesc criteriul de vârstă „U21”: Mario Bratu, în primul „11”, Andrei Jercălău, Cătălin Tolea, Mihnea Rădulescu, David Paraschiv, Raul Bucur, David Ilie și Alin Boțogan, pe banca de rezerve!

De ce n-au jucat nou-veniții
Motivul pentru care formația ploieșteană a abordat primul meci al sezonului cu efectivul incomplet a fost simplu. Datoriile care au dus la interdicția legitimării de noi jucători au fost achitate, dar confirmarea necesară pentru deblocarea transferurilor n-a fost operată în timp util, în platforma FIFA, de către clubul Balkani, astfel încât, în ciuda eforturilor susținute din ultimele zile, nu s-a mai putut schimba nimic înaintea jocului!
Iar fotbaliștii veniți în această vară, Mateiu, Ricardinho, Keita, Stănică și Tudorie au văzut confruntarea din tribune, însă, cu siguranță, ei se vor regăsi în lot chiar de la următoarea partidă oficială.

Urmează „dubla” Dinamo-Rapid
Pe „lupi” îi așteaptă, acum, două adevărate derbiuri, Dinamo București și Rapid București fiind următoarele adversare ale echipei noastre. Meciul cu Dinamo se va disputa duminică, 21 iulie, de la ora 21.30, pe arena „Arcul de Triumf”, iar confruntarea cu Rapid a fost programată pentru luni, 29 iulie, tot de la 22.00, pe „Ilie Oană”.

FC Petrolul – Gloria Buzău 0-0
FC Petrolul: Zima – Hanca, Papp, Huja, Țicu – Dumitriu, Seto (81 Tolea), Ișfan (46 Jyry) – Bratu (77 Rădulescu), Berisha (90 D. Ilie), Grozav (cpt). Antrenor: Sanjin Alagic.
Gloria: Greab – D. Ferraresso, Turda, Dobrosavlevici, Sălceanu – Prejmerean (90 Dandea), Călin, Budescu (59 Akhmatov) – Tescan (59 D. Benzar), R. Matos, Cr. Dumitru (59 Cheick Traore). Antrenor: Andrei Prepeliță.
Cartonașe galbene: Huja (39), Hanca (63)/Călin (11), Sălceanu (48).
Au arbitrat: Istvan Kovacs – George Neacșu și Marius Badea.
Rezervă: Lucian Rusandu.
Arbitru VAR: Florin Andrei. Arbitru AVAR: Mircea Orbuleț.
Observatori: Irina Mârț și Eduard Alexandru.
Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu