A fost solicitat şi elicopterul SMURD

F. T. 

În această după-amiază, jandarmii montani şi pompierii de la ISU Prahova au fost alertaţi prin intermediul Numărului Unic „112” că o femeie a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici.
Potrivit unei informări a IJJ Prahova, „a fost identificat unul dintre apelați, un bărbat care se află în afara oricărui pericol. Din discuțiile cu acesta se pare că persoana de sex femeiesc a fost târâtă de urs într-o zonă în care acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima. Efectivele de jandarmi, împreună cu lucrători din cadrul Salvamont, încearcă să găsescă femeia pentru a-i acorda ajutor”.
La rândul lor, reprezentanţii ISU Prahova au menţionat faptul că femeia ar avea vârsta de aproximativ 19 ani. Totodată, aceeaşi sursă mai menţionează că a fost solicitat şi elicopterul SMURD Braşov.
De asemenea, a fost emis şi mesaj RO-Alert în Buşteni, pentru a semnala prezenţa animalelor sălbatice în zonele aglomerate.

UPDATE:

Potrivit unei noi informări a jandarmeriei prahovene, „lucrătorii Salvamont sosiți la fața locului au coborât în râpa unde se presupunea că ar fi căzut femeia atacată de urs. Au reușit să o localizeze pe fundul prăpastiei, pe firul apei, dar din păcate aceasta este decedată. Se depun toate eforturile pentru a recupera trupul femeii din prăpastie. Bărbatul care era împreună cu victima a fost coborât în siguranță de jandarmii montani în stațiunea Bușteni, fiind preluat de Poliție.

UPDATE1:

Reprezentanții jandarmeriei prahovene precizează faptul că, în condițiile în care „ursul prezenta pericol pentru salvatorii prezenți la fața locului, întrucât a încercat în repetate rânduri să îi atace, echipa de intervenție constituită conform OUG 81/2021, a hotărât împușcarea acestuia, lucru care s-a și realizat”.