Aristotel Bunescu

La Casa de cultură ,,Geo Bogza” din Câmpina se poate vizita, până în data de 26 iulie 2024, o impresionantă expoziție personală de pictură semnată de Aurel Grigorescu.
După cuvântul introductiv rostit la vernisajul din 5 iulie de Cătălin Paraschiv, manager al Casei de cultură, Dan Precup și profesorul Alin Ciupală au scos în evidență calitățile artistice deosebite ale pictorului Aurel Grigorescu.
La rândul meu, am subliniat că fiecare generație a locuitorilor din județul Prahova are Grigorescul său. Dacă generația de la finalul secolului XIX l-a avut pe Nicolae Grigorescu, unul dintre fondatorii picturii române moderne, noi, generația de la începutul secolului XXI îl avem printre noi pe Aurel Grigorescu, membru marcant al Asociației Artiștilor Plastici Câmpina Artelor. La eveniment a participat și Catinca, de 8 ani. Cu siguranță că și generația sa va avea un Grigorescu al ei. Am subliniat apoi că toate cele 29 de tablouri, tehnică ulei pe pânză, pictate cu har în cursul anului 2024 sunt portrete, marine, ori peisaje din insulele grecești.
Similar cu cele două coloane de la intrarea Casei de cultură din Câmpina , și creația lui Aurel Grigorescu se sprijină pe doi stâlpi puternici: talentul și perseverența artistului.
La final, l-am întrebat chiar pe pictor care sunt de fapt culorile sale estivale? Mi-a răspuns simplu: albastru, bleu, galben și roșu.
Îl felicităm în mod neformal pe artistul Aurel Grigorescu pentru această adevărată demonstrație de virtuozitate plastică și urăm succes deplin tuturor pictorilor din Câmpina, dar și din județul Prahova!