F. T.

Angajaţi ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au depistat în trafic, în cursul săptămânii trecute, două persoane, în autoturismul cărora se aflau mai multe cutii de carton cu țigarete, pe care le-ar fi introdus în țară prin sustragerea de la controlul vamal.
În continuarea investigaţiilor, oamenii legii au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară la sediul și punctele de lucru ale două societăți comerciale situate în Ploiești și în comuna Poienarii Burchii.
Astfel, din cercetării a reieşit faptul că „în perioada februarie 2024-prezent, persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi achiziționat ţigarete din afara României, pe care le-ar fi introdus în țară fără respectarea obligațiilor de control vamal.
În urma activităților desfășurate au fost identificate și indisponibilizate peste 67.000 de țigarete, cu o valoare de aproximativ 95.000 de lei”, se menţionează într-o informare a poliţiei prahovene.
În prezent, oamenii legii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.