Bogdan Toader, deputat PSD Prahova, a salutat decizia luată de Guvernul României, în cadrul ședinței de săptămâna trecută, privind proiectul de lege care reglementează salariul minim european.
”Guvernul României, condus de Marcel Ciolacu, a adoptat, săptămâna trecută, proiectul de lege privind salariul minim european, un pas important pentru protecția socială și economică a angajaților. PSD a susținut puternic această inițiativă în Parlamentul European, vizând îmbunătățirea condițiilor de muncă și reducerea inegalităților sociale”, a scris parlamentarul social-democrat pe pagina sa oficială de Facebook, după aprobarea proiectului în ședința Executivului.
Bogdan Toader transmite că noua lege stabilește salariul minim la aproximativ 50% din salariul mediu pe economie, corelat cu productivitatea muncii. ”Aceasta protejează puterea de cumpărare a 1,8 milioane de români cu venituri mici și asigură un echilibru just între angajați și angajatori. Salariul minim european garantează că orice creștere economică va fi resimțită și de salariații cu venituri reduse, contribuind la reducerea decalajelor sociale, conform principiului PSD „nimeni nu trebuie lăsat în urmă”. Legea urmează să fie dezbătută în Parlament și publicată în Monitorul Oficial până la sfârșitul anului, urmând a fi aplicată de la 1 ianuarie 2025. Salariul minim brut va crește la 3.700 de lei de la 1 iulie 2024 și la aproximativ 4.100 de lei de la 1 ianuarie 2025, aliniindu-se standardelor UE. Aceasta este o realizare semnificativă pentru România și un pas important către o societate mai echitabilă și prosperă”, a mai precizat Toader.