O nouă organigramă dă peste cap întreaga structură a instituţiei

Violeta Stoica

Vă mai amintiți de expresia ”De Black Friday reducem numărul de posturi cu 40%”, o mizerie în comunicarea instituțională formulată de oamenii lui Iulian Dumitrescu, la începutul mandatului acestuia, în 2020, când a schimbat complet organigrama, pentru ca ulterior să piardă toate procesele cu angajații care au dat în judecată instituția? Acum, la final de mandat, aceiași oameni ai lui Iulian Dumitrescu – președintele suspendat al Consiliului Județean Prahova din cauza dosarului de corupție în care este cercetat de DNA, cel care a pierdut în fața social-democratului Virgiliu Nanu la alegerile din 9 iunie – încearcă să dea lovitura de grație instituției la conducerea căreia se vor mai afla încă aproximativ trei luni și jumătate!
În ședința programată pentru 27 iunie, vicepreședintele cu atribuții de președinte, Dumitru Tudone, mâna dreaptă a lui Dumitrescu, vine cu un proiect de hotărâre pentru modificarea organigramei instituției, prin reducerea a 49 de posturi existente în prezent în structura aparatului de specialitate al CJ.
O reorganizare care, dacă va fi aprobată, va avea impact pentru următoarele șase luni, astfel încât va bloca o eventuală rectificare inclusiv în primele luni ale următorului mandat.
Un cerc vicios al reorganizării, care stabilește și impune pe unele funcții de conducere din cadrul instituției persoane care i-au fost loiale lui Dumitrescu și nu au crâcnit nici măcar o secundă în fața unor decizii cel puțin discutabile. Este o încercare a lui Dumitrescu, cu mâna lui Dumitru Tudone, de a-și lăsa (cu ce scop oare?) oameni de încredere în funcții de conducere!
Atenție mare: structurile din care se vor tăia posturi sunt exact acelea lăsate de izbeliște în mandatul lui Dumitrescu, printre care și compartimentul de proiectare, din care vor dispărea nici mai mult, nici mai puțin de patru posturi!
O dovadă în plus a dezinteresului față de atragerea specialiștilor în proiectare și, pe de altă parte, a interesului pentru firmele de proiectare apropiate clicii lui Dumitrescu, în conturile cărora s-au scurs milioane de euro în mandatul 2020-2024! Deseori pentru studii de fezabilitate care nu s-au concretizat în niciun proiect viabil!
Modificarea organigramei pe ultima sută de metri a mandatului, propusă de Dumitru Tudone și restul acoliților lui Dumitrescu, este o lovitură de grație pe care oameni aduși din alte zone ale țării vor să o dea celei mai importante instituții administrative a județului Prahova – Consiliul Județean!