În perioada 21-22 iunie 2024, la Comarnic va fi organizată cea de-a III-a ediție a evenimentului muzical cu temă tradițională „Festivalul Drapelului”, dedicat Zilei Naționale a Drapelului, sărbătorită în România anual pe 26 iunie. Spectacolul, cu o durată de două zile, va avea loc pe terenul de fotbal al orașului Comarnic, iar pe scenă vor urca artiști precum Nico, Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii”, Nicole Cherry, Ilie Caraș, Ansamblul „Brâu Muntenesc”, Florin Grigore și mulți alții. Cum în fiecare an pe 24 iunie sărbătorim și „Ziua Națională a Iei”, vom celebra cu această ocazie și portul național, purtând o ie sau o cămașă tradițională românească.
De asemenea, sâmbătă- 22.06.2024, în jurul orelor 15.00, va avea loc ceremonia de arborare a drapelului României, lângă scenă.
Pe muntele Pleșuva din Comarnic a fost arborat pentru prima oară Tricolorul în anul1839, prin urmare localitatea noastră a devenit, atunci, punct emblematic în istoria ­țării.
Evenimentul de amploare este organizat de Primăria ­Comarnic, împreună cu grupul de firme Mari Vila, iar muzica, dansul și voia bună vor fi girate de cunoscutul prezentator ­Octavian Ursulescu și de actorul Gabriel Fătu.