Vremea va continua să fie caniculară în toate regiunile ţării, cu valori termice ce se vor apropia chiar şi de 38 de grade, iar episoadele de instabilitate atmosferică îşi vor face simţite prezenţa până pe 1 iulie, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), preluată de Agerpres.
În Muntenia, până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi într-un proces de încălzire treptată, va fi caniculă pe arii tot mai extinse, iar disconfortul termic se va accentua. Media temperaturilor maxime va urca de la 33 de grade până în jurul a 37 de grade, iar a minimelor de la 15 – 16 grade la 19 – 21 de grade. În intervalul 23 – 25 iunie, temperaturile vor scădea cu 4 – 5 grade, ca minime, respectiv cu 6 – 7 grade, ca maxime. În zilele ulterioare nu vor mai fi variaţii termice semnificative în ceea ce priveşte media minimelor, dar a maximelor va fi în uşoară creştere. Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică pe alocuri în prima săptămână şi pe arii mai extinse în cea de a doua.
La munte, vremea va fi într-un proces de încălzire, iar disconfortul termic va creşte, până spre finalul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va urca, de la 19 de grade spre 24 – 25 de grade, iar a minimelor, de la 9 – 10 grade, la 14 – 16 grade. În zilele de 23 şi 24 iunie, temperaturile vor scădea cu 4 – 5 grade minimele şi cu aproximativ 6 – 7 grade, maximele. În zilele care vor urma temperaturile nu vor avea variaţii importante. Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, pe alocuri în prima săptămână şi pe arii mai extinse în cea de a doua.