N.D.

Conform reprezentanților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Prahova, 7 iunie 2024 este ultima zi în care fermierii mai pot depune cererile de plată pentru accesarea intervențiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic, precum și a schemelor de sprijin compensatoriu de mediu și climă în cadrul campaniei derulate pentru anul curent.
În acest context, prin intermediul unui comunicat de presă, aceștia au ținut să precizeze: ”Față de anii precedenți, depunerea cererilor nu va fi prelungită cu o perioadă de timp în care fermierii să poată înregistra cererile cu aplicarea de penalități. În situația în care cererea de plată pentru Campania 2024 este depusă ulterior datei limită de 7 iunie a.c., aceasta este considerată inadmisibilă”.
Așa cum s-a mai menționat, cererile de plată se depun electronic, prin accesarea aplicației IPA-Online. ”Fermierii pot veni la centrele locale/județene ale APIA pentru semnarea cererilor sau pot semna cererile folosind semnătura electronică, prin anunțarea în prealabil (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) a funcționarului desemnat cu gestionarea cererii. Este foarte important ca fermierii să verifice cu deosebită atenție informațiile înscrise și documentația depuse, înainte de închiderea Cererii de plată pentru Campania 2024. În spiritul bunei colaborări, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură face apel către toți fermierii care nu au depus cererea de plată să se mobilizeze și să o depună până la data de 7 iunie 2024, pentru a beneficia de finanțarea cuvenită”, se mai arată în comunicatul de presă, cei de la APIA Prahova menționând faptul că, pentru a veni în sprijinul fermierilor și a pentru a asigura un flux continuu în procesul de depunere a cererilor de plată, în zilele de 1 și 2 iunie a.c., Centrul județean Prahova a avut program de lucru normal.