F. T.

În perioada 24-26 mai a.c., polițiștii și jandarmii prahoveni au desfășurat peste 17 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc, pentru combaterea consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive, dar și pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.
Potrivit IPJ Prahova, „acțiunile desfășurate de către polițiștii Serviciului Rutier Prahova, Poliției Municipale Ploiești, Polițiilor orășenești Azuga, Băicoi, Urlați, Mizil, dar și ai Secțiilor Rurale de Poliție Apostolache, Blejoi, Florești, Puchenii Mari au fost menite să asigure un climat de ordine și siguranță publică, dar și creșterea gradului de disciplină pe linie rutieră.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 205.000 de lei.
În cadrul acțiunilor, au fost legitimate peste 700 de persoane și totodată controlați peste 650 de conducători auto, în trafic.
Polițiștii au reținut 53 de permise de conducere – 42 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză- și au retras 10 certificate de înmatriculare”.