• În Prahova, numărul acestora a fost de aproximativ 3.500

F.T.

În cursul săptămânii trecute, aproape nouă mii de polițiști din cadrul inspectoratelor județene din țară au acționat pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și cadrelor didactice, arată datetele centralizate la nivelul Poliției Române. Potrivit aceleiași surse, au fost organizate 255 de acțiuni pe linia siguranței în școli, fiind derulate 3.343 de activități de prevenire și de informare, în cadrul a 1.659 de unități de învățământ preuniversitar, la care au participat 83.714 beneficiari.
Dintre acestea, la 1.394 de ore de curs au fost abordate tematici pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, având ca scop creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale fenomenului de tip bullying și a celui de violență școlară.
Reamintim că și în Prahova, tot în cursul săptămânii trecute, angajații IPJ Prahova au derulat o serie de acțiuni în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalității”, principalele teme abordate fiind siguranța în mediul online, violența intrafamilială și infracțiunile contra patrimoniului.
În activități au fost angrenați aproximativ 200 de polițiști de la structurile de ordine publică, proximitate, investigații criminale, Serviciul de Acțiuni Speciale, Biroul de Siguranță Școlară, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, beneficiari fiind peste 3.500 de elevi. „S-a acționat la nivelul a peste 80 de unități școlare, trei unități de ocrotire din subordinea DGASPC, organizații nonguvernamentale, sedii ale unor societăți comerciale, cămine culturale, precum și în piețe, parcuri și zone aglomerate ale localităților”, mai precizează reprezentanții poliției prahovene.
De menționat este faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura până la sfârșitul lunii iunie, conform Calendarului anului școlar pe module pentru anul 2023-2024 și au ca scop informarea elevilor cu privire la noțiuni din domeniul juridic, dar și a părinților pentru identificarea comportamentelor de risc și a situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși elevii în vederea reducerii victimizării.