Ministerul Apărării Naționale continuă la nivel național sesiunile de angajări, situația fiind valabilă și la nivelul județului Prahova. Astfel, pe adresa redacției a venit o informare potrivit căreia Batalionul 96 LAROM „Mircea Voievod” din Ploiești desfăşoară, până pe data de 3 iunie 2024, activităţi de recrutare a candidaţilor cu domiciliul în judeţul Prahova, pentru posturile de soldat/gradat profesionist.
”Ministerul Apărării Naționale oferă pentru candidații care sunt repartizați pe posturile de soldat/gradat profesionist: gratuit- școlarizare, echipament militar, hrană (o masă pe zi), asistență medicală; perspectiva unei cariere într-o unitate de viitor dotată cu cea mai modernă tehnică; loc de muncă asigurat și stabil după finalizarea programului de instruire în raport cu opțiunile exprimate în cererea de înscriere. Termenul de finalizarea a înscrierilor este 03.06.2024. Pentru informaţii detaliate, consiliere şi începerea procesului de recrutare, cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare la numărul de telefon 0244.594.444, interior 111 și 0749080126”, se arată în comunicatul semnat de locțiitor comandant Andronie Cornel.
Subliniindu-se faptul că sunt disponibile posturi de șoferi profesioniști (categoria B și C), de șoferi și electromecanici (necesită categoria B și C), ospătari, pistolari, radiotelefonist și operator, cei de la batalionul menționat au prezentat și care sunt condițiile principale de recrutare, respectiv: vârsta între 18 și maximum 45 de ani la data finalizării programului de instruire; nivel de studii: minimum primii doi ani finalizați din învățământul secundar superior.
De asemenea, și Baza 2 Logistică Valahia face angajări, campania de recrutare de soldați și gradați profesioniști fiind făcut publică prin intermediul unui anunț postat pe pagina de facebook, pe care îl redăm integral: ”Până pe data de 03.06.2024, Centrul 102 Mentenanță Bucov organizează selecție pentru ocuparea a 16 funcții de soldat și gradat profesionist. Condiții de participare: cetățenie română și domiciliul stabil în România, vârsta de 18 ani împliniți la data începerii programului de instruire și de cel mult 45 de ani, la data finalizării instruirii, absolvirea cel puțin a primilor 2 ani de studiu din învățământul secundar superior (minimum 10 clase), să nu fie înscriși în cazierul judiciar, să fie apți din punct de vedere medical pentru susținerea probelor de selecție. Selecția aaptitudinală generală constă în parcurgerea: probei sportive; examinare psihologică (teste de aptitudini, chestionare de personalitate); examinare medicală. Relații suplimentare se pot obține la sediul unității de pe strada Mihai Viteazul nr.182, Bucov, sau la numărul de telefon: 0244/275588/interior 127, interval orar 09.00-15.00”.