F.T.
În perioada 6 – 20 aprilie 2024, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au efectuat 12 acţiuni de ampoare (percheziții), punând în aplicare 94 de mandate de percheziție domiciliară și 32 de mandate de aducere, fiind dispuse măsuri preventive față de 22 de persoane.
«Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de 923.221 de lei, fiind, de asemenea, indisponibilizate bunuri în valoare de 946.720 de lei», informează într-un comunicat Poliția Română.
Printre acţiunile mai sus-menţionate s-au numărat şi 10 descinderi efectuate de către polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova, împreună cu omologii lor din orașele Azuga și Sinaia, la domiciliile unor persoane şi, respectiv, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor persoane juridice, din municipiul Ploiești și orașul Bușteni, precum și din municipiul București.
Reamintim că acţiunile au fost derulate pentru documentarea unei cauză penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la aceste infracțiuni.
Concret, din cercetări a reieșit faptul că, începând din luna noiembrie 2022 şi până la începutul lui aprilie, reprezentantul unei societăți cu sediul în Ploiești, ar fi indus în eroare o persoană fizică, în urma încheierii unui contract de închiriere pentru un imobil, menținând în eroare persoana în cauză prin prezentarea unor pretinse documente de plată întocmite în fals.
Totodată, din probatoriul administrat a rezultat faptul că, în perioada menționată, persoana cercetată, împreună cu o altă persoană, administrator în drept al unei alte persoane juridice, ar fi fabricat, ambalat și comercializat prăjituri și produse proaspete de cofetărie în incinta imobilului închiriat, spațiu care nu ar fi deținut autorizație sanitar veterinară. Ulterior, în baza unor înscrisuri falsificate, produsele ar fi fost comercializate unor clienți, în municipiile Ploiești și București.
De asemenea, persoana vătămată ar fi fost indusă în eroare și în ceea ce privește preluarea de către persoana cercetată a contractelor de utilități, pentru spațiul închiriat.
Prejudiciul cauzat a fost de 237.000 de lei.