V. Stoica

”Habarniștilor!”, li s-a adresat primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, consilierilor locali ploieșteni PNL care l-au acuzat pe edilul municipiului că blochează majorarea plafonului maxim al pensiei pentru gratuitatea transportului public în municipiul Ploiești.
În urma acuzațiilor care i s-au adus din partea consilierilor locali liberali, primarul Andrei Volosevici a susținut, ieri, o conferință din presă în care a abordat mai multe teme, printre care s-a aflat și un subiect care îi privește pe mulți dintre pensionarii domiciliați în Ploiești. Edilul a răspuns atacurilor venite din partea liberalilor, dar s-a referit și la neparticiparea la vot a consilierilor PNL și USR: ”A fost prima oară când am văzut grupurile reunite ale PNL și USR – cu viceprimar USR care nici măcar nu a deschis gura – că nu votează! Și au fost foarte supărate pentru că, prin prisma faptului că e an electoral, s-a supus atenției Executivului ca să transpună printr-o hotărâre o majorare a plafonului pentru ce înseamnă subvenția pentru pensionari la transport. Acum, cu tot respectul, oamenii ăștia habar nu au că proiectul trebuie pus în transparență decizională? Cum aș fi putut să îl pun ieri pe ordinea de zi când a fost adus joi? Au cele mai vagi idei despre ceea ce înseamnă legislație administrativă, în care au ”zăcut” ani de zile? Trebuie să îndeplinesc procedurile și este obligatorie transparența decizională! Bună dimineața, domnilor consilieri, senatori și alți deștepți care faceți lucrurile astea!”, a replicat primarul Volosevici, care a atras atenția asupra acestui proiect propus de peneliști: ”Și, numărul doi, să vedem exact ce înseamnă la nivel de costuri, cum le putem suporta… Că e frumos să dai un proiect de hotărâre, dar finalitatea înseamnă să și fie transpus în practică. Ceea ce înseamnă bani și calcule corecte!”.
PNL Ploiești l-a atacat, luni, pe primarul Andrei Volosevici că ”a blocat majorarea plafonului maxim al pensiei în baza căruia se poate asigura gratuitatea transportului public în municipiul Ploieşti! Grupul consilierilor PNL a iniţiat un proiect de hotărâre prin intermediul căruia se majora de la 2.500 lei la 3.500 lei plafonul maxim al pensiei în baza căruia cetăţenii oraşului Ploieşti pot beneficia de autorizaţie de călătorie 100% gratuită pentru transportul public de călători. Majorarea plafonului ar fi urmat să intre în vigoare începând cu data 1 februarie 2024. Din nefericire, proiectul nu a fost pus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de astăzi, 29 ianuarie a.c.”, au transmis liberalii ploieșteni, care nu au participat la votul a zeci de proiecte care se aflau pe ordinea de zi a ședinței ordinare de luni, 29 ianuarie. De ce au apelat la acest ”protest” consilierii liberali și cei useriști? Volosevici are propria sa explicație: ”Prezența la o ședință ordinară este cea care creează posibilitatea să-ți iei indemnizația.(…) Asta este logica. Și să spui că ești supărat pe faptul că nu ai pus în dezbaterea Consiliului Local o hotărâre legată de o majorare a tarifului la nivel de transport pentru pensionari… Și acum, un mesaj pentru consilieri: ”Habarniștilor!”, le-a transmis în conferința de presă de ieri Andrei Volosevici aleșilor locali liberali.
Pe de altă parte, primarul Ploieștiului a făcut referire și la faptul că nu a fost avizat pentru a intra în dezbaterea Consiliului Local proiectul privind revenirea la municipiul Ploiești a terenului de 15 hectare ”împrumutat” Consiliului Județean, pentru ca instituția din urmă să construiască un complex medical, în zona Spitalului Județean de Urgență Ploiești. În cadrul proiectului respectiv, o parte a terenului (circa 4 hectare) ar urma să fie lotizat și alocat tinerilor din Ploiești care au făcut cerere conform legii pentru a-și construi o casă. ”Am avut parte de poze, de baliverne și de manipulare”, a spus Volosevici despre proiectul Consiliului Județean Prahova, care ”nu a făcut nimic în doi ani și jumătate”, de când a preluat – prin votul majorității consilierilor locali – terenul de 15 hectare. Mai mult, Volosevici afirmă că acel complex medical nici nu s-ar putea ridica în zona respectivă, din cauza restricțiilor de construire și a rețelelor.
Meciurile dintre primarul Andrei Volosevici și consilierii liberali și cei useriști vor continua, cu siguranță, până la finalul acestui mandat. Chiar se vor acutiza, iar în apropierea alegerilor locale, ploieștenii vor asista la conflicte tot mai dure între cele două părți.