Florin Tănăsescu
Odată cu deschiderea sezonului schiabil, românii vor beneficia – pe lângă alte facilităţi oferite de natură (zăpadă, lapoviţă, polei) – şi de Programul „O doagă pentru fiecare”.
În ce constă, cine poate fi fericitul beneficiar şi alte detalii despre el:
Păi, orice român care n-are butoi de stejar sau dud acasă, va primi de la Guvern câte-o doagă. Asta poate fi folosită pe post de sanie, schi sau cum îl duce capul pe fiecare.
Se ia pe semnătură, descifrabilă sau nu. Că indescifrabilă e şi starea în care a ajuns ţara. Condiţia este ca asta – doaga – să fie utilizată. Altfel, putrezeşte, ca mintea care nu gândeşte. Sau îngheaţă ca neuronul care nu face sinapsă.
Instrucţiuni de folosire: Beneficiarul va urca până la cea mai apropiată trambulină cu doaga-n cârcă . Odată ajuns în vârful ei, îşi va lua avânt şi p-aici ţi-e drumul! Adică, văzduhul…
Dacă zburătorul are impresia că pe DN1- Valea Prahovei e aglomeraţie cât casa, să nu intre-n panică. Să nu se dezechilibreze! Dimpotrivă: să zică „Mulţumesc iubit partid – aflat sau nu la guvernare – că la mine te-ai gândit!”.
Dacă alţii aleg să facă slalom pe pârtie, e bine să ştie următoarele:
Să coboare-n zigzag, nu perpendicular pe baza pârtiei. În acest fel, impactul cu un arbore – să zicem fag – va fi atenuat. Asta înseamnă subvenţie guvernamentală, dacă nu ştiaţi. Adică, vă fracturaţi un deget-două, dar nu păţiţi nimic la scăfârlie. Teoretic!
Revenim la cei care s-aruncă de la trambulină.
Atenţie mare, că nu-i tot timpul şi peste tot zăpadă! Deci, cam prin primăvară – vară, aterizaţi la Nord de Dunăre! Locuri indicate: Valul lui Traian, Corabia, Alexandria şi Cuşma lui Decebal.
Asta din urmă nu există, dar poate fi inaugurată în cazul în care, Doamne fereşte!… Dar nu mai zicem ce se poate întâmpla.
Doaga nu trebuie înapoiată la sfârşitul iernii. Ea se păstrează în loc însorit, spre a nu se usca.
După aia, poate fi utilizată pe post de plută.
În acest din urmă caz, riveranii sunt cei mai avantajaţi. Ei pot vâsli pe Olt, pe Mureş, iar când plouă de rupe, chiar pe torenţi.
Deci, o doagă-n plus pentru a fi dus cu pluta!
De fapt, cam asta este şi ideea lansării pe pârtie a Programului „O doagă pentru fiecare”.
Cine n-are, devine om zdravăn la cap.
Cine are una-n plus, iar e bine. Că-i cu pluta dus.
Încotro?
Păi, dacă toate drumurile duc la Roma, toate doagele, toate plutele…
La secţia de votare!
Mulţumim iubit partid – aflat sau nu la guvernare – că la ţară te-ai gândit!