F.T.

Poliţişti din cadrul mai multor structuri ale IPJ Prahova, împreună cu jandarmi, au derulat mai multe acţiuni în Ploiești (zona Sălii Sporturilor Olimpia), Câmpina, Comarnic, și în comuna Șirna, în zonele în care sunt înregistrate fapte cu violență și se produc frecvent accidente de circulație.
În acest context, reprezentanţii IPJ Prahova menţionează că au fost legitimate 190 de persoane și au fost efectuate 6 controale corporale.
«Pentru neregulile constatate – se mai specifică într-un comunicat de presă al IPJ Prahova – au fost aplicate peste 60 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe la regimul rutier, dintre acestea enumerând 25 în cazul bicicliștilor, 6 pentru nepurtarea centurii de siguranță, dar și 5 conducătorilor de atelaje hipo, pentru diferite abateri de la normele în vigoare constatate.
S-a acționat și pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, sens în care au fost oprite, în trafic, pentru control, peste 110 autovehicule, în acest context fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest mai mult de jumătate dintre șoferi.
În urma filtrelor rutiere efectuate, au fost reținute și două certificate de înmatriculare.
De asemenea, au fost constatate și încălcări ale normelor de conviețuire socială, sens în care au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale».
Suma totală a amenzilor date a fost de aproape 8.000 de lei.