• Excelenţă în domeniul esteticii corporale şi faciale
• Echipamente multi-tehnologie de nivel mondial, unice în Prahova

 

Luiza Rădulescu Pintilie

E mai mult decât cunoscută regula de aur pentru orice om de afaceri – indiferent cine este acela şi indiferent care este domeniul în care visează să aibă succes – care e de fapt mai mult decât un îndemn: „Pune-te în locul clientului!”.
Însă cea care a visat, a creat şi însufleţeşte astăzi Anisia Skin&Laser Clinic Ploiești – un centru de dermatologie estetică și de înfrumusețare ce oferă tratamente complete de slăbire localizată, remodelare corporală, rejuvenare facială utilizând cele mai noi tehnologii, recunoscute la nivel internaţional, cu cele mai înalte standarde de siguranţă, centru care va împlini în curând doi ani de existenţă – managerul general Alina Cruceanu, a făcut cu mult mai mult decât să respecte acest precept al reuşitei: a fost chiar clientul! Şi nu un client oarecare, ci mai întâi un client nemulţumit. Care a apelat prima dată la serviciile unui salon cu pretenţii, a plătit pe măsură şi a constatat – iar asta nu după puţin timp – că rezultatele aşteptate şi într-un fel garantate întârzie să apară.

Apoi, a apelat la o clinică şi, din fericire, dezamăgirea s-a transformat în satisfacţie, iar termenii de comparaţie – care, de fapt, nici nu puteau fi comparaţi – au devenit cel dintâi argument de a schimba locul clientului cu cel care poate fi aproape de client, care-i poate împlini un vis, care-i poate aduce dacă nu vindecare, măcar alinare şi ameliorare a unei suferinţe, care îl poate susţine, cu profesionalism şi empatie, în regăsirea stării de bine şi a stimei de sine. Apoi s-au adăugat specializarea sa în domeniul chimiei, experienţa deja acumulată în afaceri, dar şi cea a acestui episod de viaţă trăit… pe propria piele cum se spune, care ar fi putut avea, cel puţin la nivelul încrederii de sine, consecinţe apăsătoare şi, deloc în ultimul rând, dorinţa de a face acest lucru chiar la Ploieşti, ridicându-l la nivelul marilor centre nu numai din ţară, dar şi europene şi dând această şansă, la ele acasă, doamnelor şi domnişoarelor, fără sacrificiile de timp, de costuri suplimentare, ca să ajungă la Bucureşti, la Viena, la Istanbul, urmând renumele şi, câteodată, doar mitul serviciilor „de afară”. Astfel a apărut Anisia Skin&Laser Clinic Ploieşti, însă aceasta e doar partea văzută a unei poveşti care are, fără nicio îndoială, şi partea sa de predestinare, dar şi de destin personal. Acel destin care îndeplineşte dorinţele, dar o face în felul său, făcându-şi apariţia într-un mod tăcut, fiindcă nicio trompetă nu a răsunat vreodată avertizând atunci când sunt luate deciziile importante pentru viaţa cuiva şi ceva grav urmează să se întâmple. Şi de întâmplat s-a întâmplat nu ceva grav, ci foarte grav. Şi-a pierdut neaşteptat soţul exact când avea şi aveau împreună, alături de fiica lor, toată viaţa înainte. Iar din acest moment a ales ca, în loc să-şi plângă de milă şi să se prăbuşească, să continue ceea ce până atunci se împărţea la doi. Să fie mamă şi tată pentru Anisia, o adolescentă aflată, la rându-i, într-un moment al alegerii propriului drum în viaţă, să preia şi să ducă mai departe afacerile, cu toate opreliştile puse şi… spuse direct în faţa ori mai pe ocolite unei femei care are curajul să înfrunte o lume a bărbaţilor, dar şi să-şi urmeze visul realizării unei clinici aşa cum a înţeles – din experienţa dureroasă pe care a trăit-o – că trebuie să fie cu adevărat o clinică. Şi încă povestea n-ar fi completă dacă nu am face referire şi la pierderea destul de repede a propriei mame, după multe luni în care a suferit alături de ea… Dar toate, absolut toate, recunoaşte că au devenit o motivaţie şi mai puternică nu numai de a nu se da bătută, ci mai ales de a înainta, de a lupta, de a accepta provocări şi de a izbândi. De aceea, Clinica Anisia e departe de a fi doar proiectul unei afaceri, fie ea şi una de succes. Clinica Anisia a fost chiar de la început şi continuă să fie parte a destinului şi a poveştii de viaţă a celei care i-a dat viaţă.
Construită, cărămidă sufletească peste cărămidă sufletească, pe frumoasa predestinare a numelui ales – Anisia, dat mai întâi fiicei de sânge şi apoi celei „născute” dintr-un vis, un ţel, un crez atât de puternice – şi derivând din cuvântul grecesc antic „ánisos”, care înseamnă „unic”, ”fără pereche”, aşa cum s-a dorit chiar din prima zi a fi şi acest loc de regăsire a sănătăţii şi a frumuseţii. Răsfrângând, în acelaşi timp, şi alte semnificaţii – tenacitatea şi perseverenţa de a urma ţelul, bazându-te pe propriile forţe şi înzestrări, dar şi tactul, calmul, deschiderea, bunăvoinţa şi simpatia celei care a înţeles că o afacere – şi cu atât mai mult una care se adresează sănătăţii, frumuseţii, stării de bine – înseamnă în acelaşi timp o pânză de păianjen a relaţiilor umane, potrivit definiţiei unui mare om de afaceri, fondator al unor companii de nivel mondial. Şi nu e aleasă deloc întâmplător această comparaţie, fiindcă managerul general al Clinicii Anisia, doamna Alina Cruceanu (foto stânga) – care o are alături, ca manager, în echipa pe care a strâns-o în jurul său, pe fiica sa, Anisia – cea care se pregăteşte, la nivel universitar, în domeniul managementului internațional de top – crede în această fină, dar puternică ţesătură a relaţiilor între oameni, între corpul medical al clinicii şi fiecare pacient în parte, iar răsplata neîntârziată este aceea că şi pacienţii continuă în acelaşi fel, recomandând clinica, proceduri medicale, medici, locul în sine.

O ţesătură fină fiindcă acela care iubeşte poate să vadă şi prin pânza de păianjen, iar filosofia, viziunea şi misiunea care guvernează activitatea acestei clinici nu ar putea fi complete în afara unei iubiri faţă de oameni. Iar puternică fiindcă, oricât de paradoxal ar putea părea, savanţii au demonstrat că mătasea din pânza unui păianjen este de cinci ori mai puternică decât un fir de oțel de aceeași grosime, fără a reuși să-i copieze forța și elasticitatea. Iar în aceşti doi de existenţă a Clinicii Anisia a fost în permanenţă vorba şi despre puterea de a rezista pe o piaţă concurenţială puternică, dar mai ales în faţa propriilor standarde fixate chiar de la început sus nu ca să aibă de unde să se coboare, ci ca să aibă de unde să se ajungă şi mai sus. Cu încă o treaptă şi încă o treaptă! Fie că se referă la dotări de excepţie, aliniate celor mai înalte standarde mondiale, fie la membrii echipei de specialişti, fie la felul în care arată fiecare colţişor al spaţiilor în care funcţionează clinica. În fapt, primul impact al celui care trece pragul acestui loc este cu mult mai mult decât vizual. Aproape că vindecarea începe de aici, prin senzaţia de calm care te cuprinde, de bine, de frumos, de… altceva decât te-ai aştepta să întâlneşti într-un centru medical.
Imediat ce uşa se închide, începe o lume a cărei energie bună o simţi de la primul pas. Privirea, indiferent către ce anume ar fi îndreptată, nu are cum să nu fie atrasă de bunul gust, de eleganţa locului, de armoniile cromatice, de detaliile rafinate. Fie şi îndreptându-te preocupat de gândurile cu care ai venit către „Recepţie”, nu se poate să nu observi oglinzile, tablourile, vasele cu flori care dau o serenitate şi o nobleţe aparte locului. Intrat în oricare dintre cabinete, fie cele destinate tratamentelor de înfrumuseţare sau cele de dermatologie estetică, înainte de a te aşeza pe scaunul de pacient, te simţi mai degrabă primit ca un oaspete. Pereţi pictaţi cu zorele sau paparoni, piese de mobilier cu patină vintage încât totul pare să facă parte dintr-un sanctuar de regăsire a păcii interioare, a curajului de a spune ce ai pe suflet şi a încrederii de a primi, de la medicul din faţa ta sau de la asistenta medicală, de la aparatura de ultimă generaţie – nu de puţine ori achiziţionată direct din standurile de prezentare în cadrul celor mai renumite târguri internaţionale de profil, investiţia în echipamente de ultimă generaţie, indiferent de costuri, constituind o prioritate – soluţia aşteptată. Iar încrederea a fost confirmată uneori chiar de la prima şedinţă, transformându-se apoi în certitudine.
Adolescenţi care au trăit, uneori dramatic, manifestările atât de cunoscute legate de acnee şi-au găsit rezolvări al căror miracol, cum l-au numit unii, vine din respectarea unui protocol de tratament stabilit în detaliu împreună cu medicul dermatolog. La fel pentru diverse tipuri de cicatrici, fie ele de origine acneică sau postchirurgicală, se obţin rezultate spectaculoase prin aplicarea celui mai avansat tratament realizat prin utilizarea, în exclusivitate în Ploiești, a laserului CO2RE de la Candela Beautymed.
Există un dicton care spune că îngrijirea de sine începe cu îngrijirea pielii şi nu e niciodată un lux, iar în acest sens în cadrul clinicii se poate opta pentru tratamentele cu acid hialuronic – una dintre substanțele cheie ale organismului, care pe lângă numeroase alte roluri este responsabil şi pentru fermitatea, elasticitatea și volumul pielii. Adică, pentru ceea ce ne place sau nu ne place să vedem în oglindă după ce, sub agresiunea diferiților factori interni și externi legaţi de vârstă, stres sau poluare, se înregistrează o scădere a cantității de acid hialuronic din piele. Şi cine nu se mâhneşte atunci când mai numără un rid în plus sau încă o linie care brăzdează faţa?!
Soluţia? Tratamentele avansate cu acid hialuronic injectabil de cea mai înaltă calitate, de la prestigiosul producător francez Fillmed, utilizate sub coordonarea medicului Nectara Mitroi – specialist în estetică facială. Condiţia: aceea de a înţelege adevărul rostit atât de frumos de celebra Coco Chanel, femeia care şi-a marcat nu numai epoca, dar ne-a lăsat lecţii de feminitate valabile şi astăzi: „Natura îți dă chipul pe care îl ai la douăzeci de ani; depinde de tine să meriți chipul pe care îl ai la cincizeci de ani”.
Iar dacă am vorbit despre feminitate, vine aproape de la sine ideea ritualului de a lumina chipul şi de a îngriji corect tenul, Hydrafacial fiind cea mai nouă procedură de curățare a acestuia, fiind singurul echipament de hidrodermoabraziune care combină procedurile de curățare, exfoliere, extracție și hidratare şi care există în portofoliul modernelor și eficientelor modalităţi de tratamente estetice și dermatologice aplicate în clinică.
De reţinut că este un tratament complet non-invaziv, reconfortant, fiind conceput ca o alternativă mai sigură și mai puțin dureroasă la tratamentele tradiționale din saloanele de cosmetică. De asemenea, în cadrul clinicii poate fi acordat cel mai eficient tratament de epilare definitivă cu laser: Gentle Max Pro.
Dar dacă ar fi de nominalizat o „perlă” – fiindcă nu se poate găsi un simbol mai potrivit pentru feminitate şi frumuseţe, înţeleasă ca o frumuseţe ce împlineşte starea de sănătate, decât perla – a dotării de excepţie de care dispune clinica, atunci numele ei este VIORA V10 – un echipament revoluționar , inclus în cea mai nouă gamă de aparatură de pe piața din România ce îmbină, într-o singură platformă, tehnologii multiple de tratament. Fără a intra în prea multe detalii – pe care le găsiţi, la fel ca pentru tot ceea ce înseamnă Anisia Skin&Laser Clinic, pe site-ul https://anisiaclinic.ro/ – notăm doar că ele se pot adapta pentru cerinţele oricărui pacient, fie că este vorba despre încetinirea semnelor de îmbătrânire, oferind pielii un aspect mai tânăr și mai proaspăt, fie despre reducerea celulitei şi tratarea vergeturilor, fermitate corporală, slăbit în circumferință – criolipoliza fiind o metodă populară datorită rapidității tratamentului și ușurinței cu care se realizează pierderea în centimetri, ori pentru reconturare corporală, rejuvenare şi revolumizare buze.
Şi pentru că frumuseţea nu se conjugă doar la feminin, în cadrul clinicii se asigură, de exemplu, atât pentru doamne, cât şi pentru domni, tratamente non-invazive de slăbire localizată de ultimă generație, asigurând posibilitatea de a slăbi ușor și fără efort. În prezent, tehnologia de crio-sculpting este apreciată ca fiind cea mai avansată metodă de criolipoliză de pe piața de profil, ce permite o slăbire mai rapidă și mai eficientă decât orice alte metode de slăbire.
Medici, filozofi, psihologi sunt aproape unanimi în recomandarea de a avea grijă de corpul nostru fiindcă este, până la urmă, singurul loc în care trebuie să ne trăim întreaga viaţă. Mai mult decât atât, ne oferă şi argumentul pe care cel mai adesea îl ignorăm: acela că nu putem avea grijă de nimeni altcineva dacă nu avem întâi şi întâi grijă de noi înşine. Ba, metaforic vorbind şi utilizând un exemplu care ne este tuturora la îndemână, concluzionează ca măcar să ne reîncărcăm „bateriile” atât cât ne încărcăm telefonul! Sigur, nimic nu e uşor şi nici foarte la îndemână! Dar să nu uităm că ne preţuim cel mai adesea sănătatea, zilele şi anii care nu se mai întorc abia când la pierdem. Iar adesea regretăm că nu am învăţat mai devreme ori am ignorat prea des responsabilitatea grijii de sine. Însă niciodată nu e prea târziu! Sau cum spune o recunoscută specialistă în yoga, Nadia Narain, „Învățarea îngrijirii de sine este ca și cum ai construi propria barcă de salvare, scândură cu scândură. Odată ce v-ați luat barca, dacă veți fi totuși loviți de valurile vieții, veți avea un sentiment de siguranță și de stabilitate, ceea ce înseamnă că puteți înainta și ridica în aceeași barcă și alte persoane întâlnite pe drum”.
* * *
Într-un fel, managerul general al Clinicii Anisia, ing. Alina Cruceanu, a construit, alături de fiica sa, chiar scândură cu scândură o asemenea barcă, navigând de cele mai multe ori pe ape nesigure, ori tulburate voit de alţii. Şi-au urmat însă împreună, mamă şi fiică, visul, privind neîncetat spre lumina farului de la ţărm. Mai mult decât atât, i-au primit, cu bucurie, în toţi aceşti doi ani, în această corabie simbolică, pe toţi cei care le-au acordat încrederea de a-şi regăsi lumina chipului, de a-şi vindeca suferinţe, de a întârzia îmbătrînirea, de a-şi regăsi încrederea de sine şi la fel sunt hotărâte să continue pe mai departe. De altfel, îşi doresc ca în perioada care va urma, pentru toţi aceia care doresc să se alăture comunităţii deja formate din specialişti şi pacienţi, să deschidă şi mai larg, în acest loc „fără pereche”, cercul dialogului despre sănătate, despre frumusețe, despre îngrijirea, stima şi iubirea de sine, în cadrul unor evenimente periodice, reunite sub genericul “Academia artei de a trăi frumos”. (P)