200 de cadre evaluate pentru a suplimenta efectivele structurilor antidrog

Secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, a anunţat că la nivelul conducerii MAI s-a dispus evaluarea a 200 de lucrători ai ministerului care să se alăture structurilor antidrog, pe lângă alte activităţi în domeniul resursei umane implicate în lupta antidrog.
„Dacă la începutul anului am suplimentat schemele pentru structurile de combatere a traficului de persoane şi structurile de investigaţii financiare, astăzi pe nevoia de acţiune venim cu suplimentarea în domeniul antidrog. În acest sens, pentru posturile respective, conducerea IGPR a identificat aproape 200 de cadre inclusiv din afara Poliţiei Române, dar din structurile MAI, care sunt în proces de evaluare, urmând ca cei care îndeplinesc condiţiile şi au abilităţile necesare să suplimenteze efectivele de astăzi ale structurii antidrog”, a declarat Despescu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres. El a precizat că MAI necesită o adaptare în funcţie de tendinţele situaţiei infracţionale şi, de aceea, aparatul de luptă împotriva drogurilor poate fi dimensionat în funcţie de aceste necesităţi.
„Acest proces se va derula în cooperare cu DIICOT şi va fi adaptat la nevoile identificate pentru fiecare judeţ în parte, astfel încât să fie alocată resursă suficientă pentru lupta antidrog”, a arătat Despescu.
Vrem acordarea de bonificaţii poliţiştilor care contribuie la capturarea de mari cantităţi de droguri.
Ministerul Afacerilor Interne doreşte introducerea unor reglementări în lege prin care poliţiştii care contribuie la mari capturi de droguri, arme sau la denunţarea unor fapte de corupţie să poată primi bonificaţii, a mai anunţat secretarul de stat în MAI, chestor general de poliţie Bogdan Despescu.
„La iniţiativa ministrului Afacerilor Interne vom propune o reglementare privind acordarea de bonificaţii poliţiştilor în raport de criterii de performanţă pentru îndeplinirea unor activităţi care au condus la capturarea unor cantităţi semnificative de droguri, substanţe interzise, arme şi muniţii, indisponibilizarea unor sume mari de bani, precum şi denunţarea unor fapte de corupţie. Măsura contribuie la dezideratul – Criminalitatea nu este profitabilă – prin afectarea puterii financiare a grupurilor criminale”, a spus Despescu, în conferinţa de presă de la sediul MAI.
Potrivit lui Despescu, în pachetul de măsuri ar intra şi înăsprirea condiţiilor în care traficanţii de droguri pot beneficia de reducerea pedepselor.
Totodată, Despescu a arătat că este vizată şi eliminarea posibilităţii condamnării cu suspendare a executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracţiunilor de trafic de droguri, dar şi incriminarea unor noi fapte referitoare la publicitatea drogurilor.
Se mai propune, conform secretarului de stat în MAI, confiscarea autovehiculelor şoferilor băuţi sau drogaţi care au provocat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVorbe înţelepte
Articolul următorA n e c d o t e