V. Stoica

Vineri, 22 septembrie, după o amânare de două zile, ”s-a tăiat panglica” la o investiție de peste 11 milioane de euro, făcută parțial cu o sponsorizare a OMV Petrom: șapte săli de operație dintr-un total de 13 modernizate și echipate cu aparatură medicală de ultimă generație.
La eveniment a fost prezent și președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, care a ținut să facă o incursiune în colaborarea cu OMV Petrom, dar și să menționeze de mai multe ori numele sponsorului, apreciind elogios că ”OMV Petrom arată că îi pasă de prahoveni și că OMV Petrom vrea să ajute prahovenii și pe cei pe care îi reprezentăm. (…) Când vine cineva din alt județ, din București, la noi în Ploiești și simte mirosul de petrol, strâmbă din nas. Dar noi nu strâmbăm din nas. Pentru mine e mirosul din copilărie, mirosul din liceu și pentru noi, prahovenii, practic rafinărie și tot ce înseamnă OMV Petrom este acasă. Mă bucur mult că OMV Petrom s-a hotărât să facă asta”, a afirmat Iulian Dumitrescu, după prezentarea sălilor de operație care ar trebui să devină operaționale în scurt timp.
După monologul susținut în fața presei, președintele liberal al Consiliului Județean Prahova a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, întorcându-le spatele ziaristelor care doreau informații în legătură cu declarațiile făcute în prezența reprezentantului OMV Petrom, dar și despre motivul pentru care ”spitalul modular” format din containere, de la Obor, nu a fost deschis nici acum, la aproape patru luni de la inaugurarea cu fast.

Ulterior, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, dr. Bogdan Nica, a precizat că ”spitalul” de la Obor nu poate fi deschis din lipsa unor autorizații de la Ministerul Sănătății și de la Primăria Ploiești, instituții pe care le consideră vinovate de această întârziere.
Mai trebuie precizat că invitația inițială la prezentarea sălilor de operații modernizate fusese făcută doar unui grup de jurnaliști, fiind excluse persoanele considerate probabil ”incomode”.