F.T.

Ieri dimineaţă, poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară – două în județul Prahova și trei într-o comună din județul Dâmbovița -, pentru documentarea unei cauze penale în care se efectuează cercetări pentru comiterea săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată.
Speţa este detaliată într-un comunicat, de către reprezentanţii IPJ Prahova, astfel: „Din cercetări a reieșit că, în perioada 6 – 29 august 2023, persoanele bănuite ar fi sustras, în mod repetat, din incinta unei societăți comerciale, 1.136 de kilograme de granule metalice tip catalizator. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 68.000 de euro, trei persoane urmând să fie conduse la sediul poliţiei pentru a fi audiate”.
La descinderile de ieri, suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, iar la activităţi au mai participat atât polițiști din cadrul IPJ Dâmbovița, cât şi jandarmi din cadrul IJJ Prahova şi de la Gruparea Mobilă „Matei Basarab” Ploiești.