OMV Petrom continuă să susțină modernizarea blocului operator al Spitalului Județean de Urgență Ploiești cu fondurile necesare. Această nouă sponsorizare este una în valoare de aproximativ două milioane de euro și urmează să susțină modernizarea a altor două săli de operație ale spitalului.
Contribuția totală a OMV Petrom se ridică la șapte milioane de euro, iar spitalul va dispune curând de un bloc operator total renovat și echipat, proiectat special ca să susțină niște intervenții chirurgicale de complexitate ridicată.
OMV Petrom – sprijin total de 7 milioane de euro pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești
Această donație de acum este cea de-a treia contribuție pentru această instituție medicală venită din partea OMV Petrom pentru alte 2 sali de operatii pentru neurochirugie si chirugie generala. Compania a mai contribuit în ultimii doi ani cu două tranșe de donații în valoare totală de 5 milioane de euro, pentru modernizarea a 11 dintre cele 13 sali de operatii ale blocului operator.
Această sumă oferită acum de OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, va finanța modernizarea celor mai importante săli de operație, pentru neurochirurgie și chirurgie generală. Așadar, întregul bloc operator va fi adus la cele mai înalte standarde de calitate și va putea să susțină niște intervenții medicale de o complexitate ridicată.
„Spitalul Județean de Urgență Ploiești este un reper important pentru locuitorii județului Prahova, de aceea am decis să suplimentăm contribuția noastră, astfel încât întregul bloc operator să poată fi modernizat. Suntem onorați să facem parte din acest important proiect de sănătate pentru județul Prahova și le mulțumesc medicilor și personalului medical pentru angajamentul lor față de sănătatea pacienților. Le mulțumesc de asemenea autorităților locale pentru ajutor. OMV Petrom este și va continua să fie un partener implicat în această comunitate”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.
Desigur, toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără o strânsă colaborare între companie și autoritățile locale.
„Unul dintre obiectivele majore pe care mi le-am asumat în calitate de preşedinte al CJ Prahova a fost transformarea Spitalului Judeţean de Urgență Ploieşti într-unul dintre cele mai moderne şi bine dotate centre spitaliceşti din România. În acest sens, am demarat un amplu proces de investiţii.
Vreau să le mulţumesc celor de la OMV Petrom că au venit alături de noi şi că, într-un mod atât de generos, sprijină acest obiectiv comun. Faptul că se gândesc la comunitate şi că au încredere în această transformare importantă a Spitalului Judeţean este un lucru extraordinar. Împreună, putem realiza lucruri cu adevărat importante.
Prahovenii merită servicii medicale de cea mai bună calitate şi sunt absolut convins că, odată ce proiectul de modernizare se va încheia, ne vom mândri cu unul dintre cele eficiente şi bine dotate spitale din toată România”, a declarat și Iulian Dumitrescu, Președintele Consiliului Județean Prahova.
Ce include procesul de modernizare a spitalului?
Această sponsorizare urmează să acopere costurile pentru echipamente medicale importante, cum ar fi mese de chirurgie și neurochirurgie, aparate de anestezie performante, echipamente complete pentru neurochirurgie, echipamente complete de chirurgie urologică, defibrilatoare, aparate de radiologie etc.
În ultimii doi ani, 11 din cele 13 săli de operație ale spitalului au fost deja dotate cu linii moderne și complete de operație cu susținerea OMV Petrom. Spitalul Județean de Urgență Ploiești este cea mai mare instituție medicală din județul Prahova. Acesta deservește o populație de peste 800.000 de locuitori din județul Prahova și localitățile limitrofe. Are peste 65.000 de pacienți internați și peste 160.000 de pacienți pe an în unitatea de primiri urgențe.
Ce donații a mai făcut OMV Petrom pentru sistemul sanitar din România
OMV Petrom s-a implicat în mod constant în proiecte majore din domeniul sănătății. Compania a susținut cu 10 milioane de euro Asociația Dăruiește Viață pentru construcția primului spital oncologic pentru copii din România.
Anul acesta, compania a anunțat și un sprijin de aproximativ 7 milioane de euro pentru HOSPICE Casa Speranței, cea mai importantă fundație din România care oferă servicii de îngrijire paliativă. De asemenea, OMV Petrom a sprijinit Asociația Blondie cu 1,5 milioane de euro, pentru a facilita transportul pacienților, în special al copiilor, ale căror afecțiuni nu pot fi tratate în țara noastră.
Compania s-a implicat, de asemenea, în combaterea pandemiei COVID-19, sprijinind Crucea Roșie și spitalele din prima linie cu 1,4 milioane de euro. În total, în ultimii 5 ani, OMV Petrom a sprijinit sectorul medical românesc cu peste 27 milioane de euro.
Despre OMV Petrom
OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.
OMV Petrom este o companie în care acționarii români dețin peste 42% din acțiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,7%, iar 21,7% sunt deținute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali și alte entități românești). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,2% din acțiunile OMV Petrom, iar restul de 6,4% sunt deținute de alți investitori străini. Din totalul acțiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori din Londra.
OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 39 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2022. În aceeași perioadă, compania a investit aproximativ 17 miliarde de euro. În anul 2022 impozitele plătite de OMV Petrom au asigurat 7% din veniturile fiscale ale României.
Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 – 2022, compania a alocat circa 120 milioane de euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.
Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice. OMV Petrom raportează anual progresul realizat în ceea ce privește implementarea acestor recomandări.
(P)