V. S.

Drumul care face legătura între Slon și Tabla Buții, pe raza comunei Cerașu, va fi din nou reparat, anul acesta, pentru a asigura accesul spre Cimitirul Eroilor din Primul Război Mondial, în data de 6 august, zi în care se organizează ceremonii militare și religioase în cinstea eroilor neamului, a soldaților căzuți în luptele care au avut loc în pasul de la Tabla Buții.
Consiliul Județean Prahova alocă suma de 150.000 de lei pentru noi reparații la drumul de acces spre Cimitirul Eroilor, după ce anul trecut a mai dat alți 100.000 de lei pentru repararea acestei căi de acces.
Motivarea acestei alocări bugetare, realizată prin asociere cu Primăria Cerașu: ”Ploile din ultima perioadă au afectat foarte mult acest drum comunal, devenind aproape impracticabil și punând în pericol desfășurarea festivităților din acest an.
În urma analizei solicitării formulate de Unitatea Administrativ – Teritorială Cerașu, înregistrată la Consiliul Județean Prahova sub nr.9383/19.04.2023, având în vedere capacitatea financiară redusă a comunei, utilitatea realizării acestui obiectiv pentru desfășurarea în bune condiții a festivităților din 6 august 2023, se impune de urgență executarea unor lucrări de reparații a drumului Slon – Tabla Buții”.
La Tabla Buții se organizează, încă din anul 1922, pelerinaje anuale în data de 6 august, pentru cinstirea eroilor căzuți în Primul Război Mondial, la care participă – alături de oficialitățile locale și județene – și mulți oameni simpli, care vor să-i omagieze pe soldații care și-au dat viața pentru țară.