Primăria Ploieşti, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” organizează cea de a XXVIII-a editie a Concursului Literar Naţional „Nichita Stănescu – dreptul la timp”.
Iniţiat la propunerea catedrei de limbă şi literatură română din Colegiul Naţional „I.L.Caragiale”, concursul este deschis tuturor elevilor din cursul liceal şi are ca obiectiv cunoaşterea vieţii şi operei nichitiene, dezvoltarea capacităţii de a înţelege şi a transmite gănduri, semnificaţii, mijlocite de limbajul poetic, precum şi încurajarea afirmării tinerelor talente în domeniul creaţiei literarecreaţiei literare.
Anul acesta, juriul, format din profesori de lb si literatură română precum şi din membrii Grupului de la Ploieşti, au jurizat 150 de lucrări ale elevilor din Ploieşti, precum şi din alte 15 judeţene ale ţării.
Premiile, acordate de Primăria Ploieşti, vor fi în valoare de 2000 de lei şi vor fi înmânate căştigătorilor marţi, 29 martie 2015, în cadrul unei ceremonii găzduită de Amfiteatrul Colegiului Naţional I.L.Caragiale.