Dosar penal pentru un tânăr care se urcase la volan după ce consumase canabis

F. T.

În cursul nopții de marți spre miercuri (16/17 mai), în intervalul orar 22.00-01.00, agenţii rutieri ploieşteni, au desfășurat, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier Prahova, o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere cauzate de șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, dar și pentru combaterea regimului legal de viteză.
Potrivit unei informări a IPJ Prahova, „în intervalul orar menţionat au fost controlate peste 100 de autovehicule și au fost efectuate peste 50 de testări cu aparatul etilotest, dar și cinci testări cu aparatul DrugTest, fiind aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 19.000 de lei.
În cazul a opt autovehicule oprite pentru control în trafic și care au prezentat defecțiuni tehnice, polițiștii au reținut certificatele de înmatriculare”.
Cu titlu exemplificativ, oamenii legii menţionează următorul caz: „În jurul orei 00.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în acțiune în zona Sălii Sporturilor din municipiul Ploiești, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 25 de ani, din orașul Mizil.
Întrucât acesta manifesta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat o valoare pozitivă la substanța canabis. Având în vedere rezultatul testării, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub infuenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”.