V. S.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au efectuat, marți, 11 aprilie, 10 percheziții domiciliare în județul Prahova, într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc, respectiv canabis și cocaină.
În fapt, începând cu luna noiembrie a anului 2022, un grup infracțional, format din 6 tineri, cu vârste cuprinse între 21 și 25 de ani, s-ar fi aprovizionat cu cantități de droguri de la diverși dealeri din municipiul București, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat către consumatori din județul Prahova.
În urma perchezițiilor domiciliare, potrivit informațiilor furnizate de IPJ Prahova, au fost descoperite și ridicate aproximativ 35 de grame de materie vegetală cu aspect și miros specific plantei canabis, un gram de substanță pulverulentă cu aspect specific cocainei, 14 grindere, 6 telefoane mobile, două cântare, 1.845 de lei, dar și bunuri folosite la ambalarea, depozitarea, porționarea și consumul drogurilor.
”Procurorul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești a dispus reținerea a patru dintre persoanele bănuite pentru 24 de ore și luarea măsurii controlului judiciar cu privire la alte două persoane, pentru 60 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție”, a precizat aceeași sursă.