Potrivit unei decizii luate de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), statul român va fi obligat să-i achite suma de 3000 de euro fostului șef al Secției Penale a Tribunalului Prahova, judecătorul Dumitru Rebegea, pentru relele tratamente la care a fost supus acesta în perioada în care a fost încarcerat la Penitenciarul Mărgineni, din județul Dâmbovița.
Conform documentelor publicate pe site-ul oficial al CEDO, statul român va achita suma de 3000 de euro către reclamantul Dumitru Rebegea, din cauza violării articolului 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului referitor la obligațiile statelor semnatare de a asigura “condiții compatibile cu respectul pentru drepturile omului” pentru deținuții din penitenciare.
Condamnat definitiv în anul 2013 pentru infracțiuni de corupție (luare de mită), magistratul prahovean a fost încarcerat pentru executarea sentinței, în primă fază, în Penitenciarul Mărgineni (în perioada 28 mai 2013 – 18 martie 2014) și, ulterior, a fost transferat la Penitenciarul Jilava și, în ultima parte a pedepsei, la Penitenciarul Ploiești. În prezent, Dumitru Rebegea este eliberat condiționat.
Detalii în ziarul Prahova de mâine.