F .T.
Pentru perioada minivacanţei care se va încheia mâine, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova a decis suplimentarea efectivelor pe teren, acestea acţionând pe două paliere: unul este de prevenire și descurajare, iar un altul în scopul combaterii faptelor antisociale.
Concret, după cum se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei, „În medie, zilnic, aproape 150 de polițiști vor fi pe teren, cei mai mulţi fiind de la compartimentele de ordine publică și rutieră.
Angajaţii instituţiei sunt, de asemenea, prezenți la toate evenimentele publice organizate în aceste zile, pentru protecția participanților și descurajarea comiterii de contravenții sau infracțiuni, dar și pentru a asigura o intervenție rapidă în cazul producerii unor incidente sau chiar a unor situații de risc pentru cetățeni. Polițiștii rutieri acţionează pe căile de acces ce converg spre zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre stațiunile turistice. În plus, pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu aparate radar în întreg județul”.În documentul de presă amintit, reprezentanţii IPJ Prahova le-au făcut șoferilor următoarele recomandări: „Dacă aţi plecat sau urmează să plecați cu mașina, interesați-vă despre condițiile meteo și alegeți corect ruta. Asigurați-vă că autoturismul funcționează în parametrii optimi, că aveți valabile asigurarea obligatorie (R.C.A.) și inspecția tehnică periodică (I.T.P.). Nu uitați că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi nu uitaţi de politeţea rutieră. Pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.Vă reamintim că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România. Și oboseala la volan este una dintre cauzele des întâlnite la producerea accidentelor. Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie. Așa că, la primele semne de oboseală, întrerupeți deplasarea, parcați vehiculul într-un loc sigur şi odihniți-vă!”.