În cursul nopții de marţi spre miercuri (3/4 ianuarie), în jurul orei 2.30, polițiștii Secției Rurale de Poliție Cocorăștii Colț au oprit pentru un control de rutină, pe raza comunei Ariceștii Rahtivani, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani. „Întrucât acesta emana halenă alcoolică – spun reprezentanţii IPJ Prahova într-un comunicat de presă – a fost testat cu aparatul etilotest, de această dată aparatul indicând valoarea de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice”. În fapt, raziile rutiere s-au derulat pe tot parcursul zilei de 3 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova acţionând pe Drumurile Naționale din județ pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări greve.
În acest context, mai precizează IPJ Prahova, „au fost controlate peste 130 de autovehicule, fiind efectuate 70 de testări cu aparatul etilotest.
Au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 24.200 de lei (…), iar pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost ridicate mai multe permise de conducere”.
Totodată, poliţia prahoveană mai atenţionează şoferii că şi în zilele următoare vor fi organizate filtre rutiere pe şoselele din judeţ, sfătuind conducătorii auto să adopte o conduită preventivă, să respecte regimul legal de viteză, să nu conducă sub influența alcoolului sau a altor substanțe, să acorde prioritate de trecere participanților la traficul rutier care au acest drept și să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.