Autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii din SUA a aprobat terapia Roche Holding pentru tratarea unui tip de cancer rar numit limfom folicular, a transmis Agenţia Reuters, preluată de news.ro şi Hotnews.
Aprobarea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA pentru Lunsumio s-a bazat pe un studiu în stadiu incipient-mediu, care a arătat că medicamentul a eliminat semnele de cancer la pacienţi, majoritatea pacienţilor răspunzând la tratament timp de cel puţin 18 luni, a anunţat compania foarte recent.
Medicamentul, care va fi disponibil în Statele Unite în următoarele săptămâni, este de aşteptat să coste aproape 180.000 de dolari pentru o serie fixă de opt cicluri de tratament, a declarat compania pentru Reuters.
Limfomul folicular este un tip de limfom non-Hodgkin cu creştere lentă, un cancer care începe în celulele albe din sânge numite limfocite.
Boala recidivează adesea după terapia iniţială şi, de obicei, devine mai greu de tratat de fiecare dată când recidivează la un pacient.
În Statele Unite, se estimează că aproximativ 13.000 de cazuri noi de cancer rar vor fi diagnosticate în 2022, potrivit companiei. Medicamentul, cunoscut sub numele de mosunetuzumab, poate fi administrat la un centru ambulatoriu al unui spital, spre deosebire de alte medicamente pentru limfomul folicular care necesită spitalizare prelungită.
Medicamentul Roche ar concura cu terapiile pentru limfom folicular de la companii precum Aliqopa, al producătorului german Bayer, Kymriah, produs de Novartis, şi Yescarta, al Gilead Sciences.