Campionatul Naţional de Box pentru Seniori şi Tineret, la care au participat aproape 250 de sportivi, s-a desfăşurat anul acesta la Băleşti, localitate aflată la câţiva kilometri de Târgu Jiu.Boxerul de la CSM Ploiești, Iulian Dumitrescu, a devenit campion naţional de seniori la categoria „86 kg” după ce a trecut în finală clar, la puncte, cu 5-0, de reprezentantul clubului Dinamo, Iura Cureleac.
Sportivul pregătit de Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea a cucerit medalia de aur după ce adversarul din „sferturi”, Claudiu Cristea (Mioveni), nu s-a prezentat, şi după o victorie cu 5-0 în semifinala de ieri, cu Vlad Miron (Cluj-Napoca).

Tot la Târgu Jiu au fost două titluri de vicecampioni pentru sportivii de la CSM Ploieşti, Cosmin Bănică şi Georgian Călin fiind învinşi la puncte în finalele de la categoriile „51 kg”, respectiv „63.5 kg”, de la „tineret”.
Cosmin Bănică a pierdut în faţa lui Massimo Molner (CSM Craiova), sportivul nostru nefiind însă în plenitudinea forţelor din cauza unei indigestii, iar Georgian Călin a fost declarat învins în confruntarea cu Ionuţ Roman (CS Unirea Iaşi), deşi antrenorul coordonator al secţiei de box de la CSM Ploieşti, Titi Tudor, a fost de altă părere. „Asta este viaţa în box, uneori câştigi, alteori pierzi, deciziile fiind la mâna arbitrilor. Venim acasă cu un titlu de
campion, două de vicecampioni şi o medalie de bronz, bilanţ care nu poate decât să ne mulţumească şi să ne arate că muncim bine la sală”, ne-a declarat Titi Tudor.
Anterior, Georgian trecuse, în „sferturi”, de Adrian Gherghel (Box Simion) prin RSC în repriza a 2-a şi, în semifinală, de Florin Ioniţă (Rapid Bucureşti), la puncte, în timp ce Cosmin Bănică a luat argintul după două victorii spectaculoase în primele două tururi: prin RSC, în repriza a 3-a în faţa lui Cătălin Sibişan (Metalurgistul Cugir), şi prin abandon în repriza a 3-a, în semifinala cu Alexandru Gândac (Mogoşoaia).
Bilanţul sportivilor de la CSM Ploieşti este completat de medalia de bronz pe care a obţinut-o la „tineret” Leonard Radu (80 kg), boxerul clubului nostru neputând, din păcate, să se prezinte în semifinală, cu Răzvan Ciobanu (Fălticeni), din cauza unei probleme medicale.