* În ultima perioadă, nu e zi în care să nu se înregistreze avarii la reţeaua de termoficare
N.Dumitrescu
Pe principiul „La omul sărac, nici boii nu trag”, după ce toată vara s-au confruntat cu lipsa apei calde menajere, dușul fiind înlocuit cu spălatul la lighean cu apă încălzită pe aragaz, de când vremea s-a răcorit, ploieștenii care stau la bloc au parte, acum, și de frigul din apartamente. Practic, de când a fost reluată furnizarea și a căldurii în Ploiești, la sfârșitul lunii trecute, nu este zi în care să nu se producă o avarie la rețeaua de furnizare a agentului termic, situație confirmată, de altfel, chiar și de către noul operator de termoficare al orașului, societatea Termo Ploiești. Astfel, de exemplu, ploieștenii care în noaptea de marți spre miercuri au dormit în frig au putut afla, din sursă sigură, care a fost cauza, ieri, pe site-ul societății, la rubrica ”Informații avarii”, fiind postat un tabel cu blocurile care au fost afectate de întreruperea furnizării agentului termic ca urmare a efectuării unor lucrări de reparații la rețeaua de termoficare. Iar după cum arăta lista, nu era zonă a orașului care să nu fi fost afectată, problemele apărând la două puncte termice care asigurau încălzirea blocurilor din zona de vest, la două puncte termice din zona centrală și un punct termic din zona de nord, în total fiind vorba despre 14 blocuri, avariile fiind atât la rețeaua primară, cât și la cea secundară.
Oricum, după un lung scandal legat de lipsa apei menajere cu care s-au confruntat peste 130.000 de ploieșteni care stau la bloc, la doar două luni de la înființare, în septembrie a.c., societatea Termo Ploiești deja se confruntă și ea cu o altă criză, aceea a demisiilor.
Astfel, după ce, recent, managerul general Vasile Ionescu și-a dat demisia, acum câteva zile, și Teodora Marin, fost adminastrator public al orașului, și-a dat și ea demisia din Consiliul de Administrație al Termo Ploiești, o altă plecare din funcție fiind înregistrată și din partea directorului tehnic al societății, Ioan Dobrescu.
Prin urmare, rămâne de văzut cine își va asuma să ocupe funcțiile de conducere ale societății, rămase acum vacante. De altfel, viitorul pare să nu sune prea bine, discuții și dispute pe tema Termo Ploiești având loc inclusiv în ultima ședință a legislativului local, de la începutul acestei săptămâni, când s-a aprobat și un proiect de hotărâre ce a vizat aprobarea plății în avans a sumei de 7.000.000 de lei cu titlu de ”Subvenții pentru acoperirea diferenței dintre prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate populației și prețurile locale ale energiei termice facturate populației” către SC Termo Ploiești SRL, suma urmând să fie utlizată în vederea achitării în avans a consumului de gaze naturale către furnizorul de gaze naturale.
Pe de altă parte, tot în ședința respectivă s-a anunțat că Termo Ploiești, ca nou operator local pentru gestionarea rețelei de transport și distribuție a energiei termice din Ploiești, va emite primele facturi către asociațiile de proprietari din oraș, în luna decembrie, în care se vor regăsi costurile pentru agentul termic furnizat în lunile octombrie și noiembrie a.c.
De precizat însă că lucrurile se mișcă destul de greu în cadrul societății, dovadă că pe modelul de contract de furnizare a energiei termice care trebuie să le parvină administratorilor de bloc-postat deocamdată pe site-ul Termo Ploiești – apare în continuare numele fostului director general, Vasile Ionescu. E bine însă că, totuși, în afara celor două adrese de email prin care se poate realiza comunicarea cu reprezetanții societății, a fost făcut public și un număr de telefon- 0 744 311 020- la care se răspunde de luni până vineri, în intervalul orar 07.30 – 23.00 (cu excepția zilelor de sărbători legale), după cum s-a precizat tot pe site-ul societății, în dreptul rubricii Contact.