N.D.

Printre unitățile administrativ-teritoriale din Prahova care au decis să se alăture programului, lansat la nivel național, ce vizează creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, se numără și comuna Filipeștii de Pădure. În ședința legislativului local de luna trecută a fost adoptat un proiect de hotărâre în acest sens, referitor atât la aprobarea participarii la programul menționat, cât și a devizului general estimativ pentru proiectul ”Extinderea și creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în comuna Filipeștii de Pădure”.
”Se aprobă devizul general estimativ, precum și valoarea totală a investiției Extinderea și creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în comuna Filipeștii de Pădure, în cuantum de 2.152.450,81 lei (TVA inclusă). Se aprobă asigurarea de la bugetul local a sumei de 152.450,82 lei (TVA inclusă), reprezentând cheltuieli neeligibile în cadrul proiectului. Se împuternicește primarul comunei Filipeștii de Pădure, Ciprian-Daniel Morărescu, să semneze toate actele necesare pentru obținerea finanțării și încheierea contractului de finanțare, să semneze contractul de finanțare și toate înscrisurile necesare pentru obținerea finanțării, implementarea proiectului și decontarea cheltuielilor aferente”, se arată în hotărârea Consiliului Local Filipeștii de Pădure, aprobată în ședința din data de 17.08.2022.
Reamintim faptul că, luna trecută, la nivel național, a fost lansată sesiunea de înscriere a solicitanților – unități administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraș sau municipiu – în cadrul Programului Iluminat Public. Finanţarea se acordă în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale, de exemplu, pentru comune cu o populaţie de până la 5.000 de locuitori finanțarea fiind de maximum 1.000.000 lei, iar pentru comune cu o populaţie de peste 5.001 de locuitori – maximum 2.000.000 lei. Așa cum a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu, finanțarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiție și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți.