La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova au fost efectuate, în ziua de 13 septembrie, trei acțiuni de tip ’’BLITZ’’ pe Drumul Național 1, pe raza orașului Vălenii de Munte, precum și pe raza comunei Secăria.
Potrivit unui comunicat al reprezentanţilor poliţiei prahovene, „scopul acestora a fost prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
În acest context, au fost controlate peste 200 de autovehicule, dintre care 40 de dube, fiind efectuate peste 120 de testări cu aparatele etilotest.
De asemenea, au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale, 25 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Valoarea sancțiunilor s-a ridicat la aproximativ 16.000 de lei, fiind reţinute şi cinci permise de conducere».
În acelaşi document de presă, IPJ Prahova recomandă conducătorilor auto „să nu depășească viteza legală de deplasare, prevăzută de normele în vigoare; să nu se urce la volan dacă au consumat alcool sau substanțe psihoactive; să respecte indicațiile polițiștilor rutieri; să poarte centura de siguranță; să nu folosească telefonul în timp ce conduc (…)».