Liga a III-a a pornit la drum și, pentru echipele prahovene, seria a V-a , din care face parte contingentul format din CS Blejoi, CSO Plopeni și CS Păulești poate reprezenta o mare provocare. Clar, sezonul acesta, niciuna dintre adversarele fruntașe din campionatul trecut (au fost în play-off Odorheiul Secuiesc, Sepsi II, Râșnov, care au păstrat aceeași serie, în timp ce FC Pucioasa a fost mutată în seria IV) nu este de speriat, astfel că sunt șanse mari ca măcar una dintre echipele noastre să joace pentru promovare! Cum nici seria a VI-a, cu care se vor ”înfrăți”, la barajele de la anul, nu are nicio ”vedetă”, este loc de… calcule și speranțe, dacă se vrea ceva performanță!


Până atunci, debutul a respectat ”calculele hârtiei”, Blejoiul impunându-se în derbiul cu Odorheiul Secuiesc (departe, echipa oaspete, de lotul care l-a avut campionatul trecut), scor 2-0, succesul, chiar dacă a fost conturat după pauză fiind unul pe deplin meritat, Lambru și debutantul Sebastian Bălașa aducând, prin golurile lor, cele 3 puncte.
Iar în primul derbi județean, CSO Plopeni a trecut de CS Păulești, scor 3-1, nou-promovata nereușind mai mult decât o înfrângere onorabilă, pe care speră să o ”răzbune” în retur… De remarcat că acest meci s-a jucat, oficial, fără spectatori, arena ”Gheorghe Șilaev” nefiind omologată, golurile purtând semnăturile lui Andrei Ciobanu – o dublă, și Iovu, pentru gazde, respectiv Mihai Buză, pentru nou-promovata în Liga 3.
Liga 3, seria 5, etapa 1

KSE Târgu Secuiesc – Olimpic Zărneşti 0-3
Necula, Nicolae Mariean (2)
CSO Plopeni – CS Păuleşti 3-1
Andrei Ciobanu (2), Sebastian Iovu / Mihai Buză
Kids Tâmpa Braşov – SR Braşov 3-1
Andrei Moldovan, David Bugnar (2) / Marius Savu
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 – Olimpic Cetate Râşnov 1-1
Vura Otto / Alin Babei
CS Blejoi – AFC Odorheiu Secuiesc 2-0
Cosmin Lambru, Sebastian Bălaşa

Liga 3 – Meciurile Etapei 2, 3 septembrie, ora 17,00:
Olimpic Zărneşti – AFC Odorheiu Secuiesc
Olimpic Cetate Râşnov – CS Blejoi
SR Municipal Braşov – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 2
CS Păuleşti – Kids Tâmpa Braşov
KSE Târgu Secuiesc – CSO Plopeni

CS Blejoi – AFC Odorheiu Secuiesc 2-0 (0-0)

Stadion: ”Comunal” – Blejoi. Spectatori: circa 150. Au marcat: Lambru (51), Bălaşa (62)
CS Blejoi: Neacşu – Catană, A. Nicolae, Şandru (60 Stoica), Munteanu – I. Şerban, Pahonƫu – Drăgoi (46 Brăilă), Niƫescu (75 Ghinea), N. Badea (60 Bălaşa) – Lambru (87 Oprea). Antrenor: Marius Vişan
AFC Odorheiu Secuiesc: Petrescu – Moldovan (69 Botorok), Mitra, Sz. Kovacs, Lazar (69 Curpan) – Matei, Savin, Dobrean (60 Musca), Szakacs – Becze (57 B. Kovacs), Găvârliță. Antrenor: Gabriel Rădulescu
Avertismente: I. Şerban (18), Drăgoi (38), Brăilă (74) / Matei (28), Dobrean (56), Savin (81)
Arbitri: Constantin-Adrian Diaconu (Bucureşti), Mihai-Marian Ionescu (Bradu – Argeş), Lucian Tanase (Piteşti)
Observator arbitri: Bogdan Velicu (Bucureşti), delegat de joc: Roxana Berceanu (Bucureşti)
Jucătorul meciului: Lambru