F.T.

Luni seara, trei persoane erau audiate de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova, după ce acestea au fost conduse, cu mandat, la sediul Inspectoratului de Poliţie Județean (IPJ) Prahova, fiind bănuite de comiterea unor infracțiuni de tentativă la înșelăciune și fals în declarații.
Potrivit reprezentanţílor poliţíei prahovene, „din cercetări a reieșit că acestea ar fi solicitat de la Agenția Județenă pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova acordarea indemnizației de creștere a copilului minor, prezentând documente ce atestau obținerea unor venituri fictive.
Prin aceste demersuri, persoanele bănuite ar fi dorit acordarea unei indemnizații, estimată la aproximativ 150.000 de lei, sumă care nu a fost achitată de Agenția Județenă pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova, plățile fiind sistate odată cu efectuarea cercetărilor.
În urma perchezițiilor (care, reamintim, au avut loc în dimineaţa zilei de luni-n.n.), au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri, precum și alte mijloace materiale de probă”.