F. T.

Într-o postare pe Facebook, despre sublocotenentul Moldoveanu Cristian se spune că este instructor militar în cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, având și o mare pasiune pentru fotbal.
Iată și un scurt CV prezentat de către reprezentanții jandarmeriei montane pe rețeaua de socializare: „Fost jucător, a rămas în teren și oficiază de la centru meciurile de fotbal.
La vârsta de șapte ani, a pășit pentru prima oară pe un teren de fotbal, la echipa de copii Oltul, din municipiul Sfântu Gheorghe. A făcut parte din loturile de juniori, apoi de seniori ale clubului mai sus menționat, unde s-a antrenat și a participat la toate meciurile pe care echipa din care făcea parte le-a disputat.
Pasiunea și dorința de a rămâne pe teren au făcut ca din anul 2011 să îmbrace tricoul de arbitru.


În prezent, Cristi este arbitru activ în Liga 2 și, ori de câte ori arbitrează, își propune să protejeze jucătorii și jocul de fotbal. Pentru aceasta, el se pregătește permanent din punct de vedere fizic, mental și teoretic, prin diverse teme de specialitate. (…)
Desfășurarea celor două activități în paralel presupune un efort continuu şi multe sacrificii, dar el le face cu multă pasiune, cu bucurie, susţinând că trăirile și satisfacțiile pe care ți le oferă arbitrajul sunt unice, spunând: «Activitatea de arbitraj îți oferă oportunitatea de a călători în toată țara -unde descoperi lumea fotbalului cu farmecul specific locului și privilegiul de a cunoaşte și a lucra alături de oameni deosebiți.
Aceste două meserii se îmbină foarte bine şi au multe aspecte în comun, presupun deținerea unor capacități similare și te ajută să fii profesionist atât ca instructor militar, pe munte și în poligoanele de pregătire, cât și ca arbitru, pe terenul de joc».
Cristi mai spune că doar datorită susţinerii şi înţelegerii familiei şi colegilor poate realiza cele două ocupaţii, motiv pentru care le mulţumeşte şi le promite că va fi mereu la fel de implicat, disciplinat şi serios atât ca ofiţer, cât şi ca arbitru”.
(Foto – Centrul Montan Sinaia/Facebook)