F. T.

Reprezentanţi ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au controlat, la sfârşitul săptămânii trecute, patru agenţi economici al căror obiect de activitate este întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi demontarea maşinilor şi echipamentelor scoase din uz.
În acest context, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei, pentru nerespectarea Ordonanţei de Urgenţă 92/2021, privind regimul deşeurilor.
Cu titlu exemplificativ, într-un comunicat de presă al IPJ Prahova se precizează: „Cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială din comuna Blejoi, polițiștii au constatat faptul că agentul economic cu activitate principală demontarea (dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor nu îndeplinește condițiile de stocare în spații corespunzător amenajate, împrejmuite și securizate, pentru prevenirea scurgerilor necontrolate de uleiuri uzate.
În cauză, persoana juridică a fost sancționată – conform prevederilor O.U.G. nr.92/2021 privind regimul deșeurilor – cu amendă în cuantum total de 10.000 de lei”.