În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

În perioada 19-21.02.2016 – 4 incendii de vegetaţie uscată
În localitățile Râfov, Chiojdeanca, Poienarii Burchii, Lapoș, echipajele de pompieri au intervenit cu autospeciale de lucru cu apă şi spumă și mijloace de primă intervenție pentru localizarea şi lichidarea a 4 incendii de vegetaţie uscată.
A ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă totală de aproximativ 5,5 ha.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

În perioada 19-21.02.2016 – 4 asigurări zonă la spectacole cu public numeros, evenimente sportive etc.
În municipiul Ploieşti, echipajele de pompieri au intervenit cu autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru asigurarea zonei la diferite acțiuni culturale sau sportive cu public numeros.

În perioada 19-21.02.2016 – 7 misiuni de transport apă potabilă
În oraşul Breaza, echipajele de pompieri au intervenit cu autospeciale cu posibilitate de transport apă potabilă (autocisterne), pentru a efectua transportul şi distribuţia apei potabile în localitate.

21.02.2016, ora 04:23 – asigurare zonă accident rutier
În comuna Șirna, sat Tăriceni, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD pentru asigurarea zonei și acordarea primului ajutor medical la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism.
În urma acestuia, autoturismul a fost avariat, iar șoferul și pasagerul, în vârstă de 43 de ani, respectiv, 36 de ani, au fost declarați decedați de către medicul SAJ.
Echipajele de pompieri au acţionat pentru stabilizarea autovehiculului, descarcerarea victimelor şi asigurarea zonei.

21.02.2016, ora 02:02 – asigurare zonă accident rutier
În comuna Florești, DJ 720, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD pentru asigurarea zonei și acordarea primului ajutor medical la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism.
În urma acestuia, autoturismul au fost avariat iar șoferul, un bărbat de 26 de ani, a fost asistat medical, preluat și transportat la spital împreună cu un echipaj SAJ.
Echipajele de pompieri au acţionat pentru asigurarea zonei.

21.02.2016, ora 01:21 – asigurare zonă scăpări de gaze
În comuna Scorțeni, sat Mislea, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o groapă de gunoi menajer.
Au ars aproximativ 1500 kg gunoi menajer.

20.02.2016, ora 14:52 – asigurare zonă accident rutier
În municipiul Ploiești, sat Str. Ion Creangă, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de descarcerare pentru asigurarea zonei la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme.
În urma acestuia, autoturismele au fost avariate.
Nu s-au înregistrat victime.
Echipajele de pompieri au acţionat pentru deconectarea bornelor de la acumulatorii autoturismelor și asigurarea zonei.

20.02.2016, ora 05:25 – inundație subsol bloc
În orașul Bușteni, Str. Telecabinei, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de primă intervenție și comandă și o motopompă transportabilă pentru evacuarea apei din subsolul unui bloc.

20.02.2016, ora 02:31 – incendiu casă particulară
În comuna Provița de Sus, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
Au ars: locuința construită din demn cu învelitoare tablă, aparatură electrocasnică, mobilier.
Cauza probabilă: coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile.

20.02.2016, ora 02:02 – asigurare zonă accident rutier
În comuna Dumbrava, sat Cornu de Sus, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de descarcerare pentru asigurarea zonei la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism.
În urma acestuia, autoturismul a fost avariat, iar șoferul, un bărbat de 23 de ani, a fost asistat medical de către un echipaj SAJ Prahova.
Echipajele de pompieri au acţionat pentru deconectarea bornelor de la acumulatorul autoturismului și asigurarea zonei.

20.02.2016, ora 00:20 – incendiu furaje
În comuna Valea Călugărească, sat Valea Popii, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o căpiță de plante furajere.
Au ars: 10 tone de plante furajere – lucernă și cca. 200 kg deșeuri de cauciuc.
Cauza probabilă: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

19.02.2016, ora 17:42 – incendiu cap tractor
În comuna Măneciu, DN1A km 130+600, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un cap tractor.
Au ars: scurgerile de ulei de pe toba de eșapament și protecția fonică a cabinei.
Cauza probabilă: scurgeri de lichide combustibile.

19.02.2016, ora 17:42 – salvare animal
În orașul Sinaia, Aleea Carmen Sylva, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru salvarea unui animal – câine, căzut într-un canal. Câinele a fost extras în viață.

19.02.2016, ora 10:32 – transport persoană supraponderală
În orașul Sinaia, str. Stânjeneilor, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de primă intervenție și comandă pentru a transporta o persoană supraponderală de la domiciliu la ambulanța SAJ.

19.02.2016, ora 10:32 – deblocare ușă apartament
În muncicipiul Ploiești, Aleea Metalurgiștilor, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD pentru a debloca ușa unui apartament și a permite echipajelor medicale accesul la un pacient care avea nevoie de îngrijiri medicale.
În locuință a fost găsit un bărbat în vârstă de 60 de ani, căzut în baie. După acordarea primului ajutor medical, bărbatul a fost predat unui echipaj SAJ Prahova.

Echipajele SMURD au intervenit în 82 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.