N.Dumitrescu

La sfârșitul acestei săptămâni, Teatrul Toma ”Caragiu Ploiești” va găzdui evenimentul Moving [M]others, realizat de asociația Indie Box, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.
După București și Buzău, municipiul reședință al județului Prahova este al treilea oraș care găzduiește evenimentul menționat, potrivit conducerii Teatrului ”Toma Caragiu” Ploiești ”fiind vorba despre un proiect performativ care va prilejui publicului, prin intermediul mișcării și al dansului, ocazia de a descoperi modalități creative de a fi”. Acțiunile vor avea loc sâmbătă, 23 iulie, ora 17.00, și duminică, 24 iulie a.c., ora 11.00, producția luând naștere în cadrul unui proiect de rezidențe artistice în care 7 artiste-mame și o artistă-fiică au explorat colectiv maternitatea, prin propriile experiențe, Moving [M]others fiind, așa cum s-a precizat, ”o instalație performativă compusă din mai multe insule care se activează pe rând, un loc de întâlnire pentru simțuri și emoții”.
Astfel, sâmbătă, publicul de toate vârstele, indiferent de profesie și experiența de mișcare, va putea lua parte la ateliere, proiecții de scurt metraje, momente participative de dans, precum și la o sesiune de întrebări și răspunsuri.
Cu această ocazie, cei prezenți vor avea libertatea de a alege atât activitățile la care vor participa, cât și gradul de implicare, inițiatorii proiectului explorând diverse forme de manifestare artistică, printre care dans-terapia, improvizația în muzică și mișcare, ateliere tactil-kinestezice, desenul și scrierea creativă, integrând, totodată, energia copiilor, nevoile lor de îngrijire și atenție, alături de interesele artistice și nevoile mamelor, biletele pentru această reprezentatie, în valoare de 20 de lei, fiind disponibile la Agenția de bilete a Teatrului „Toma Caragiu”. De asemenea, duminică, va avea loc un atelier la care pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani, alături de câte un însoțitor adult.
”Pornind de la premisa că energia copiilor poate fi o sursă de inspirație, iar atenția acordată corpului într-un cadru colectiv ne permite să devenim ludici prin mișcare, să eliberăm tensiuni și să transformăm emoții, Alexandra Bălășoiu, coordonatoarea acestui atelier, se adresează adulților și copiilor deopotrivă. O serie de propuneri ghidate de interacțiune, care se vor transforma, în moduri surprinzătoare sau familiare, într-un dans liber și eliberator, îi vor determina pe participanți să reflecteze asupra felului în care ne oglindim, ne ascultăm și ne influențăm unii pe alții. Accesul la atelier este gratuit, iar cei interesați se pot înscrie trimițând un e-mail, la adresa contact@indiebox.ro, în care se vor menționa numele și datele de contact. Numărul de locuri este limitat”, au mai precizat reprezentanții Teatrului ”Toma Caragiu” în legătură cu evenimentul care se va desfășura, pe perioada a două zile, la Ploiești.