Alex Călinoiu

Reguli mai stricte pentru angajaţii Consiliului Judeţean Prahova! Salariaţii care întârzie dimineaţa nu vor fi pontaţi în ziua respectivă şi riscă să fie sancţionaţi disciplinar, potrivit unei circulare afişate în această săptămână la intrările în Palatul Administrativ. Măsura coincide cu reluarea atribuţiilor de preşedinte al CJ Prahova – după o pauză de un an cauzată de perioada de control judiciar – de către Mircea Cosma, despre care se ştie că pune mare preţ pe punctualitatea subalternilor, organizând şi în trecut controale inopinate în birourile din Casa Albă.
Astfel, potrivit anunţului postat la intrările în Palatul Administrativ, salariaţii care ajung la muncă după ora 7.30 vor mai putea să intre în clădire doar după „înştiinţarea telefonică a şefului ierarhic, care are obligaţia să ia măsurile legale ce se impun”. Repetarea greşelii poate duce la reducerea salariului şi, în cazuri extreme, chiar la desfacerea contractului de muncă. „Întârzierile de la program sunt înregistrate ca absenţe nemotivate şi reprezintă abateri disciplinare care atrag declanşarea procedurii angajării răspunderii disciplinare. Excepţie de la regulă fac salariaţii care beneficiază de decalarea programului, conform prevederilor art. 52 pct. 3 din Regulamentul de Ordine Interioară”, se mai arată în circulara respectivă.
Oficialii Consiliului Judeţean Prahova văd această circulară ca pe un gest firesc, menit să responsabilizeze funcţionarii plătiţi din bani publici.