George Marin

CSO a obținut, în fine, victoria. Victoria care ar fi trebuit să fie cea a liniștii mult așteptate. A muncit mult pentru această victorie, a avut și destule momente în care a trebuit să reziste.
Necesitatea obținerii victoriei s-a văzut și din faptul că CSO a început partida cu doi atacanți. Prima ocazie a avut-o Minea, care a reluat, cu capul, o lovitură liberă bătută de Vlad, Bunduc salvând situația (min. 11). Nu peste mult timp, experimentatul Gazda (40 de ani, dar foarte activ!), a salvat din fața porții goale centrarea lui Bucur, Ciobanu și Vlad stând la pândă (min. 21). După ce Dobozi l-a blocat pe Ciobanu în momentul șutului (min. 32), tot Ciobanu a avut posibilitatea deschiderii scorului, când, singur-singurel la linia careului mic, s-a întins spre balon și a trimis peste poartă o minge venită din corner și pe care multa lume din careul secuilor și-a disputat-o – un termen mai elegant pentru „a bâlbâit-o” (min. 35). În toată această primă parte, KSE a avut trei acțiuni periculoase încheiate cu o ceantrare înapoi, pe jos, prin Tankó, dar niciun coechipier nu a sesizat manevra (min. 25), și două șuturi foarte bine plasate trimise de același Gazda, primul din lovitură liberă, mingea trecând puțin peste poartă (min. 27), iar al doilea, trimis de pe la 30 de metri, fiind respins de sub transversală de către Georgescu (min. 36).
Partea secundă a debutat cu golul victoriei: Bucur (bun în prima parte, stins ușor după pauză, și nu a fost singurul în această situație!) a pătruns pe stânga, a centrat înapoi, iar Vlad a reluat din voleu, de la 13-14 metri lateral dreapta, direct în colțul opus (min. 46). De aici înainte, jocul s-a întețit, secuii nefiind de acord cu situația creată, dar toată insistența lor s-a concretizat prin doar două ocazii importante: una la care Georgescu a dorit să ne reamintească de „nefăcutele” lui Rică Răducanu, executând un tackling pe la 30 de metri de poartă, însă echipa sa a avut norocul unor devieri ca de biliard (min. 50), și a doua, care ar fi putut avea urmări neplăcute pentru plopenari, când Fábian a ratat reluarea din plonjon (min. 87). Ce a făcut Plopeniul? S-a apărat, mijlocul terenului fiind cedat pas cu pas – doar intrarea super-experimentatului Pompiliu Stoica punând ceva ordine – și a fost bine că nici secuii nu au avut forță mare în atac, nici inspirație, Minea respingând majoritatea baloanelor trimise către poarta lui Georgescu. La fel de adevărat este că, în această situație, au existat și două oportunități ale localnicilor, ambele pe contraatac, care ar fi putut lămuri mai devreme soarta meciului: lovitura de cap a lui Bucur a fost salvată de Bunduc, mingea venind de la Ciobanu, acțiunea fiind urmare a unei recuperări defensive la centrul terenului (min. 55), și prin Lazăr, care a sprintat pe stânga după o minge respinsă de Chejnoiu și pe care Ciobanu a lăsat-o, inspirat, să treacă, dar înlocuitorul accidentatului Huza, ajuns la 16 metri, în poziție centrală, a șutat peste poartă (min. 86).

CSO Plopeni – KSE Târgu Secuiesc 1-0 (0-0)
Stadion: Gheorghe Șilaev – Plopeni. ­Spectatori: 100.
A marcat: Vlad (min. 46).
CSO: Georgescu – Niță, R. Alecsandru, Minea, Chejnoiu – Vlad (cpt.), Rudaru (84 P. Stoica), Rusu, Bucur (84 Iovu) – Huza (65 Lazăr), Ciobanu. Rezerve neutilizate: Panaite, Al. Radu, Stanciu, Păun, C. Dumitru, Simionescu. Antrenor: Daniel Dumitrache.
KSE: Bunduc (cpt.) – Fábian, Tankó, Dobozi, Locotus (58 Damian) – J. Gazda– T. Gazdó, Pakucs (58 Szöcs), Albu, Șanta (65 Gáll) – Bandi (75 Chingaru). Rezerve neutilizate: Ferencz, Barbocz, V. Dumitru, Postolică. Antrenor: Vasile Gherghe.
Avertismente: Minea (40), Rudaru (82), Georgescu (90+4) / Fábian (50), T. Gazdó (75), Dobozi (83).
Au arbitrat: Ionuț Constantinescu – Andrei Toma, Răzvan Bedreagă (toți din Galați).
Observatori: Mircea Constantin (Buzău), Mihai Hârlab (Brașov).
Jucătorul meciului: Minea.