În perioada 10–20 aprilie 2022 s-au desfășurat Finalele Campionatelor Naționale de juniori, în stațiunea Eforie Nord! Județul Prahova a fost la înălțime, obținând 3 medalii la proba de dezlegări de studii și probleme – la care sportivii de la CSU Ploiești, antrenați de Constantin Țurlea, au reușit să obțină două medalii: una de aur, prin Alexandra Pătru, la categoria F18 ani și una de bronz, prin Răzvan Chivu, la categoria B16 ani!
Alexandra Pătru s-a impus cu 24 de puncte, urmată în clasament de Ema Obada, de la CSM Iași, cu 22 puncte și Sabina Pițigoi, de la CS Dinamo București, cu 16,5 puncte.
Răzvan Chivu a obținut medalia de bronz cu 25,5 puncte, reușind să completeze podiumul format din Daniel Dumitrescu de la CSM București, care a obținut 26 de puncte și Teodor Nedelcu, SCM Gloria Buzău, cu 25,5 puncte, dar care a predat lucrarea înaintea sportivului prahovean! La proba de blitz, Andrei Bulău, de la CSU Ploiești, a cucerit medalia de bronz cu 6,5 puncte din 9 partide, completând astfel podiumul format din George Stoleriu de la Politehnica Iași- care a cucerit medalia de aur cu 8,5 puncte și Samuel Ghimpu, de la Smart Galați, care a obținut medalia de argint cu 7,5 puncte.
De remarcat este faptul că județul Prahova a fost la înălțime și la arbitraj, astfel că arbitrul FIDE Dariana Didiliuc a fost selectată pentru a arbitra categoria B12! Pentru CSM Ploiești, cele mai bune clasări au fost obţinute de Melania Grigore (fete, 8 ani), care a ocupat locul al IV-lea atât la şah rapid, cât şi la dezlegări. Tot ea a fost a V-a la şah clasic, poziţie pe care s-a clasat şi Vladimir Boştină (băieţi, 8 ani), iar Cezara Ferar (fete, 14 ani) a fost a VI-a la dezlegări şi a VII-a la şah clasic.

Ceilalţi şapte sportivi înscrişi în competiţie de antrenorul Petre Grigore au fost: Ştefan Grigorescu (6 ani), Ioana Moş (7 ani), Eduard Ioniţă (8 ani), Leon Ioniţă (9 ani), David Dura (10 ani), Diana Popescu (11 ani) şi Alexandru Constantinoiu (11 ani).
Toţi cei zece şahişti care au concurat la Eforie Nord pentru clubul municipalității sunt în primul an la categoria de vârstă la care au participat, Melania Grigore (6 ani), Vladimir Boştină (7 ani) şi Cezara Ferar (13 ani) şi colegii lor având şansa ca, anul viitor, să-şi îmbunătăţească performanţele