La sfârşitul săptămânii, agenţi ai Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte şi ai Secției Rurale nr. 11 Drajna au derulat, în zona de competenţă, razii rutiere pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.
„În acest context – se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova – au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea (15) fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una-înregistrată pe numele unui pieton- pentru nerespectarea prevederilor legale privind traversarea, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere.
Valoarea sancțiunilor se ridică la aproximativ 6.000 de lei” .
Tot în documentul de presă al IPJ Prahova se mai precizează faptul că „acțiunile în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere sunt desfășurate zilnic de polișitii rutieri prahoveni, pe raza județului, în vederea identificării persoanelor care comit abateri la regimul rutier, fie că vorbim de contravenții sau de infracțiuni contra siguranței traficului”.