Clubul Sportiv Petrolul Ploiești a fost reprezentat, pentru prima oară după Revoluție, de către un sportiv la un Campionat European de floretă, acesta fiind Alexandru Macovei (antrenor Claudiu Moldanschi), campionul național la categoria cadeți în anii 2021 și 2022.
Cu două victorii în grupă, Alexandru s-a calificat în primul tur al tabloului principal, unde a fost eliminat de olandezul Michael Dijkstra, care s-a impus cu 15-2, ploieșteanul terminând concursul pe locul 50, un rezultat bun, aceasta fiind prima sa participare la un Campionat European. La proba de floretă masculin cadeți, echipa României – din care a făcut parte și Alexandru Macovei – a încheiat pe locul 11 din 17 echipe.
Iată și rezultateleobținute deAlexandru Macovei în grupa a 11-a:
Kean Horvath (Ungaria) – Alexandru Macovei 5-2
David Sosnov (Marea Britanie) – Alexandru Macovei 5-2
Alexandru Macovei – Jan Nowak (Polonia) 5-3
Alexandru Macovei – Tristan Grela (Suedia) 5-0
Simon Polotzek (Germania) – Alexandru Macovei 5-3
Pavle Popovic (Serbia) – Alexandru Macovei 5-3
În concursul masculin de floretă, Nicolas Pop a fost singurul tricolor care nu a trecut de faza grupelor, el având o singură victorie în grupa sa.
Demn de menționat este și faptul că Alexandru Macovei a mai participat, în noiembrie 2021, la Budapesta, în Ungaria, la etapa de Circuit European, unde a ocupat locul 96, și în ianuarie 2022 în Slovacia, la Bratislava, la încă o etapă de Circuit European, ocupând locul 85.
La începutul acestui an, Alexandru Macovei (CS Petrolul Ploiești) a câștigat titlul național la floretă cadeți, după ce l-a învins în finală pe Nicolas Pop (CS Satu Mare), cu 15-12.