George Marin
După un ezitant debut de meci în primele 5 minute, junioarele I de la Activ Prahova au reușit desprinderea de adversar puțin câte puțin, dar constant, realizându-se o diferență considerabilă încă de la pauză. Au înscris de pe toate pozițiile semicercului, au realizat și acțiuni personale, a mers foarte bine și contraatacul (în ciuda celor câteva lansări interceptate de adversar). Au contribuit și portarii, Maria Dumitru apărând tot ceea ce se putea apăra, plus două aruncări de la 7 metri. Am putea menționa evoluția bună a extremei stânga Diana Manole pentru modul în care a rezolvat situațiile avute pe partea ei, în special cele unu-la-unu, cât și pentru prezența ei aproape permanentă la finalizarea contraatacului. Bune aprecieri merită și celelalte echipiere ale Activ-ului.
Diferența mare de scor ar putea lăsa impresia că adversarul a fost slab. E bine de știut că Iașul este o echipă destul de bine închegată, care a avut două individualități de luat în seamă: Ana Pintilie și Daria Doban.
Activ Prahova Ploiești – LPS Iași 41-27 (22-12)
Activ Prahova: M. Dumitru (20 de intervenții), A. Floroiu (4) – G. Spirea (1 gol), D. Stanciu (1), M. Dincă (5), D. Cazan (1), A. Constantin, I. Manolache (1), D. Grădișteanu (7), A. Burtea (3), M. Iordache, C. Profirescu (6), M. Radu, R. Mavrodin, R. Gavrilă (7), D. Manole (9). Antrenor: Robert Comendant.
La Junioare III, în grupa „Valoare 2”, CSM Ploiești nu a întâmpinat dificultăți cu CSȘ Buzău decât în debuturile de repriză, când scorul și jocul s-au păstrat echilibrate. Diferența s-a făcut dificil în prima parte, când se joacă 5 la 5, s-a făcut mai ușor în partea a doua și s-a datorat în special contraatacurilor reușite, iar în partea a treia au cântărit aruncările interilor și oboseala vizitatoarelor. Totuși, apărarea a primit mult mai multe goluri decât ar fi trebuit de la o echipă buzoiană care și-a jucat atuurile: succesivul până la extreme (unele fără eficiență de luat în seamă), angajarea pivotului și pătrunderile realizate de singurele două jucătoare cu ceva știință a jocului, numindu-le pe Bianca Nicolae și Diana Brânză. Însă, dacă ar fi să alegem o jucătoare a meciului, ar merita să fie numită micuța de statură Andreea Popescu, cu o contribuție majoră și în atac și în apărare. Păcat de accidentarea sa de la final, totuși una fără urmări severe. De asemenea, o foarte bună evoluție a avut și portarul Elena Coșerea-Pîtiu, care a apărat în reprizele întâi și a treia, celelalte două fete împărțindu-și poarta în partea de mijloc a meciului.
CSM Ploiești – CSȘ Buzău 35-21 (8-7, 16-10, 11-4)
CSM: E. Coșerea-Pîtiu (12 intervenții), D. Stan (1), F. Cernat(5) – A. Niţă (8 goluri), A. Popescu (7), A. Sîrbu (6), D. Roşu (5), A. Nicolae (4), B. Pîrvulescu (3), I. Simion (2), A. Stoica, R. Geangu, M. Ioniţă, A. Andrei, B. Gheorghe şi Şt. Ghiţă. Antrenori: Geta Opincariu, Cristian Roșu.
În grupa „Speranță 2” a junioarelor III, Academia Junior Ploiești a câștigat meciul împotriva fetelor de la CSȘ 2 București, dar au cedat punctul din repriza a treia. În prima parte, s-a marcat mai ușor, fiind decisive pătrunderile Dianei Marin și rezolvările personale ale Dianei Lefter din poziția de extremă dreapta (ea a mai evoluat și ca inter dreapta, foarte bună în ambele poziții, dar cu destule scăpări în apărare), folosindu-se și spațiul mai larg oferit de jocul 5 la 5. Tot acest spațiu mai larg a arătat și vulnerabilitatea echipei în apărare, pe cele două extreme, fapt speculat deseori de bucureștence. În reprizele celelalte, echipa bucureșteană a aglomerat jocul pe centru, cu două și chiar trei jucătoare la semicerc, și a reușit să înscrie de multe ori profitând de apatia defensivă a echipei noastre. În ceea ce privește faza de atac, ploieștencele s-au concentrat tot pe acțiunile celor două fete deja menționate, tot pe același gen de acțiuni, în schimb a lipsit eficiența pe extrema stângă. Pierderea ultimei reprize este surprinzătoare mai ales că CSȘ 2 a venit cu doar 12 fete, dintre care una singură pentru postul de portar și care a trebuit să părăsească terenul în minutul 45, fiind accidentată. Ea a fost înlocuită de o jucătoare de câmp, cu talie, care evoluase ca pivot până în acel moment și care părea că slăbește forța ofensivă a echipei sale. Eroare! Nici nu a slăbit forța ofensivă – dovadă fiind cele 6 goluri marcate prin centrul defensivei ploieștene și cele patru penalități de la 7 metri obținute – dar a și salvat poarta echipei sale de primirea câtorva goluri care ar fi prins foarte bine echipei noastre.
ACS Academia Junior Ploiești – CSȘ 2 București
45-37 (16-9, 16-13, 13-15)
Academia Junior: I. Stoica (3 intervenții), O. Dan(2), D. Anton (7) – D. Lefter (19 goluri), M. Luca, A. Dumitru, R. Stoica (3), I. Cismaru, A. Ion, N. Vasile, D. Marin (13), A. Caloian (2), Șt.Ioan, D. Comendant (8). Antrenor: Ionuț Georgescu.
Tot în acest weekend, la sala Olimpia s-a desfășurat Turneul Euro-Regiune RO3 al junioarelor IV, în organizarea AJH Prahova. Pentru faza semifinală s-au calificat CSM și CSȘ din Ploiești, CS Câmpina, precum și LPS Viitorul Pitești. Cele patru echipe și-au disputat primele patru locuri, distribuția în faza semifinală făcându-se în funcție de locul ocupat la acest turneu.
Locurile 3-4: LPS Pitești – CSȘ Ploiești 36-20 (15-5, 12-12, 9-3). Marcatoare pentru CSȘ: Daria Mihalcea 8, Irina Dvov și Riana Brînzea câte 4, Dominique Gurgui 2, Mara Tocitu și Georgiana Sima câte 1.
Locurile 1-2: CSM Ploiești – CS Câmpina 30-26 (9-8, 12-9, 9-9). Marcatoare pentru CSM: Andrada Dorobăț 9, Bianca Brînzaru 8, Sara Curcan 7, Daria Gheorghe 3, Ana Filip, Ana Constantinescu și Miruna Andronache câte 1. Marcatoare pentru CS: Gabriela Roiniță 7, Cristina Cămărașu 6, Alesia Stamate 5, Teodora Jubeta 4, Carina Vasile 2, Antonia Dragomir și Sofia Robu câte 1.