Sezonul regular se încheie la finalul acestei săptămâni, Petrolul deschizând ultima etapă, cu meciul pe care îl va susține astăzi pe terenul Unirii Constanța. Partida se va disputa la Buftea, de la ora 19.30.
Deținătoare fără dubii a fotoliului de lideră a ierarhiei, formația ploieşteană va avea drept obiectiv adăugarea a încă trei puncte la zestrea din clasament, astfel încât intrarea în faza play-off să o găsească cu un avantaj cât mai clar față de principalele urmăritoare. Sunt șapte puncte, deocamdată, față de Universitatea Cluj, grupare care va avea o misiune facilă în ultima rundă, primind replica Dunării Călărași, și opt puncte distanță de poziția a treia, ocupată de către FC Hermannstadt, echipă care va merge la Timișoara la finele acestei săptămâni, iar elevii lui Nicolae Constantin nu concep un alt rezultat decât victoria, sperând, astfel, să profite și de un eventual pas greșit al contracandidatelor.
Fără doar și poate, „lupii” pornesc cu prima șansă, diferența de valoare și de experiență dintre cele două loturi fiind clară, Unirea mizând doar pe jucători foarte tineri, și se anticipează o victorie a echipei ploieștene. Evident, meciul trebuie tratat cu toată atenția de către staff-ul „galben-albaștrilor”.
Partida de astăzi se va disputa pe terenul cu iarbă al Centrului Național de Fotbal de la Buftea, acolo unde „marinarii” s-au refugiat de la începutul acestui an, după ce stadionul pe care și-au desfășurat, în toamnă, jocurile considerate „acasă”, cel de la Techirghiol, a intrat în reparații. Întâlnirea va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Vasile Buzea (Buftea) – Daniel Vlase (Galați) și Mihaela Țepușă (Buzău). Arbitru de rezervă va fi Alexandru Mădălin Dumitru (Pitești).