Poliţiştii prahoveni efectuează, în prezent, cercetări într-un dosar penal ce are ca obiect comiterea infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”.
Cauza îl vizează pe un bărbat în vârstă de 31 de ani, care, în weekend, a fost prins de către agenţi ai Serviciului Rutier Prahova, pe DN 1 E60, pe raza comunei Bărcănești, rulând cu viteza de 104 kilometri la oră. Practic, cu 34 de kilometri mai mult decât limita legală admisă.
În plus, după cum se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova, „în urma verificării în bazele de date, s-a constatat că autoturismul în cauză nu figurează ca fiind asigurat pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de vehicule.
De asemenea, autoturismul figura ca având valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată din data de 28 iulie a.c., deși pe certificatul de înmatriculare era consemnat ca fiind valabilă până la data de 22 iulie 2022″.
Totodată, în afara dosarului penal întocmit pe numele acestuia, pentru săvârşirea infracţiunilor de «fals material în înscrisuri oficiale» şi «uz de fals», conducătorul auto a mai fost sancţionat şi cu amendă în valoare de 870 de lei”.