F.T.

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică ( 30/31 octombrie), în jurul orei 00.20, agenţi din cadrul Poliției Municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe Bd. Nicolae Bălcescu, au oprit pentru control o autoutilitară. Potrivit unei informări a IPJ Prahova, „în urma verificării în bazele de date, s-a constatat faptul că tânărul aflat la volan, în vârstă de 17 ani, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, fiind minor. În autoutilitară se mai afla un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din comuna Blejoi, socrul nelegitim al tânărului, care a declarat că este proprietarul autoutilitarei, însă nu o conduce el deoarece nu deține permis de conducere și este sub influența băuturilor alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi încredințarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, unei persoane care nu deține permis de conducere”. De asemenea, în seara zilei de sâmbătă, 30 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Secției rurale nr.3 Blejoi au observat în Bărcănești, în apropierea unei stații peco, un bărbat care conducea un moped fără numere de înmatriculare. „Conducătorului auto i-au fost solicitate documentele prevăzute de lege, bărbatul precizând că nu le deține asupra sa, fapt pentru care au fost efectuate verificări în bazele de date și s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu era înregistrat/înmatriculat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”(comunicat IPJ Prahova). Tot în seara zilei de sâmbătă, oamenii legii din cadrul Poliției Municipiului Câmpina au oprit pentru control un autoturism care rula pe Bd. Nicolae Bălcescu din municipiu, la volanul acestuia aflându-se un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Bănești.
După cum precizează reprezentanţii IPJ Prahova, „întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. (…) În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.