Institutul Cantacuzino a anunţat că noua generaţie de Polidin a trecut de etapa de laborator şi a intrat în producţia pilot. După o serie de testări, va începe producţia propriu-zisă. Noul Polidin va acţiona la fel ca cel vechi, dar nu va mai fi injectabil şi se va comercializa ca supliment alimentar, sub forma unor capsule gelatinoase de tip ursuleț și a unor spray-uri nazale, potrivit televiziunii naționale. Polidinul ajută corpul să învingă infecţiile, dar şi să le prevină.
Medicamentul original, un amestec de 13 specii de bacterii, a fost o poveste de succes a cercetării româneşti.
Două echipe de specialişti, una la Iaşi şi una la Bucureşti, au lucrat la dezvoltarea lui. Din echipa ieşeană a făcut parte şi Sylvia Hoişie, cunoscută ca ”mama polidinului”. Îşi aminteşte că ea şi colegii ei nu s-au temut să testeze medicamentul pe ei înşişi.
Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului, un medicament similar utilizat în anii dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial. A fost disponibil între 1966 şi 2012. Producţia lui a fost întreruptă pentru că nu erau respectate standardele de cercetare din Uniunea Europeană.